Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖJK öppnar för yngre

ÖJK (Östersunds Jeet Kune Do Klubb) har för första gången i föreningens historia dragit igång träning för alla under 15 år. Detta efter att många ringt, mailat föreningen med önskemål om detta.

Just är det två nya mixade träningsgrupper för yngre som har startats. Men om det krävs för att fler tjejer ska våga börja och fortsätta med kampsport så kommer även träningsgrupper och lag för endast tjejer att startas.

De lag som nu startas är U12 (födda 2002-2004) och U15 (födda 1999-2001). Målet är att ha träning för alla åldrar ända ned till kampsportslek för de minsta. Kölistor för fler grupper även för ännu yngre finns också och intresset är stort för en träningsgrupp för 6-9-åringar. Där står redan cirka 10 stycken i kö. Målet är även att starta lokala tävlingar för de yngre eventuellt i serieformat.

Dock behöver föreningen många fler ledare till sin verksamhet för att kunna starta den gruppen samt även för ännu yngre. Föreningen ser gärna fler kvinnliga ledare i sin verksamhet. Detta då man tror att det kan göra att fler tjejer vågar börja och sedan även fortsätter att träna kampsport. Att de kan ha förebilder av sitt eget kön att se upp till precis som så många andra idrotter har. Att skapa en träningsmiljö som attraherar lika mycket tjejer som killar.

I dagsläget tränar de som är under 15 blandad kampsportsträning. Träningen består av flera olika kampsporter som Thaiboxning, Kickboxning och Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ). I framtiden har föreningen som mål att alla idrott ska ha egna träningsgrupper för de som är 6-15 år. Dock är det åter ledartillgången som styr. Föreningens styrelseledamot Joakim Sandström hälsar alla intresserade barn och föräldrar varmt välkomna till Östersunds Sporthall på måndagar 17.00 (U15) eller tisdagar 17.00 (U12) eller besöka föreningens hemsida.

Joakim säger även att tävling inte är allt. Föreningen ser det som viktigt att hjälpa till att få fler Jämtar i alla åldrar hitta någon rolig motionsform för hälsan.