Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oj, vilken bra spelning

/
  • Bästa spelningen någonsin på Östersunds bluesfestival. Det tycker mops recensent Christer B Jarlås om Eric Bibbs konsert.
  • Från USA kom trion Blues Caravan med Candye Kane, Deborah Coleman och Dani Wilde. Spelningen på Folkets hus var deras enda norr om Stockholm. Foto: Joakim Rolandsson

Eric Bibb
Bluesfestivalen lördag

Annons
Oj, vilken skön spelning. Eric Bibb med Larry Crocket på trummor och Trevor Hutchinson på bas gjorde en spelning som tillhör det bästa som Östersunds Bluesfestival någonsin haft. Visst hade Eric Bibb själv lite problem med den mer okoncentrerade delen av publiken. Men de försvann så småningom när Ronander & Co och Sven Zetterberg började på andra scener. Med ett skönt akustiskt gitarrspel, en röst som fungerar lika bra för blues som soul och en följsam rytmsektion blev det så bra. Jag förstår inte hur Robert Cray vågade ha Eric som förband för Eric gör soul minst lika bra som Cray. Oj, vad han utvecklats sedan han en gång debuterade på skiva på, ett litet svenskt bolag. Och denne New York-födde gitarrist och London-bo pratar perfekt svenska efter alla år han bott här. Akustisk blues kan svänga på ett helt annat och skönare sätt än den elektrifierade varianten. Men kanske skulle lokalen ha varit en annan. Borta i Svarta lådan hade det inte blivit lika rörigt och stökigt med alla som bara gick igenom lokalen. Men man kan inte få allt. Nu fick vi äntligen Eric Bibb till festivalen. Mycket bra så!

Mer läsning

Annons