Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK vände med två målkopior

ÖIK fixade en drömstart i playoff när man vände ett 0–2 underläge till 4–2 seger borta mot Teg.

– Hultmans avgörande mål var en hockeydelikatess som man sällan ser, sa en klart lättade Markus Åkerblom.

Men det började tungt och trögt för ÖIK i den första perioden. Teg styrde och ställde lite som man ville mot ett blekt ÖIK.

– Vi var lite stressade och nervösa inför den här matchen och det tog en period innan vi hade åkt av oss den känslan, analyserade Åkerblom.

Mittenperioden började också trevande.

Och inte blev det direkt bättre av att både Chad Wiseman och Per Tagesson inom loppet av 60 sekunder fick sätta sig på botbänken och ÖIK hamnade i ett tre mot fem läge under en minut.

Ett övertag som Teg utnyttjade exemplariskt när backen Jesper Ericson från högerläge pricksköt 2–0 i Johan Berges bortre burgavel.

– Klart tufft läge. Men vi förivrar oss inte och gör det vi ska göra och hittar också tillbaks till tryggheten, och det är en inställning vi har jobbat hårt med under hela säsongen.

Och att det kan svänga oerhört fort på en hockeyrink blev de avslutande sju minuterna av mellanperioden ett tydligt bevis på.

Matchuret visar på 34 minuter när Pierre Larssons exakta djupledspass hittade Chad Wiseman på blå linjen och en helt ren Chad satte säkert och elegant dit reduceringen.

Kvitteringen knappa fyra minuter senare var så gott som en kopia av Wisemans mål.

Men den här gången var det Daniel Magnusson som hängde på blå och blev serverad av Johan Skiöld, som i sin tur fick pucken av en klarvaken Johan Berge.

De båda "plötsliga" reduceringsmålen var helt rätt tändvätska för ett ÖIK som kom ut som ett nytt lag till de avslutande 20 minuterna.

En period som ÖIK inledde i powerplay och direkt fick ett mål bortdömt för hög klubba. Men vad gjorde det när Petter Runesson bara sekunder senare dunkade in 2–3.

– I periodpausen gick vi igenom några små tekniska detaljer och när vi sen fick Runessons tidiga mål så snabbt kändes det både lugnt och säkert, sa Åkerblom.

Nyförvärvet från Skövde, forwarden Jesper Hultman, bjöd fyra minuter senare på matchens riktiga delikatess när han snodde åt sig pucken i mittzon och med kroppsfinter och äkta klubbteknik gjorde sig helt fri och avslutade med att skicka upp pucken i målvaktens vänstra kryss.

– Ett helt underbart mål! Och det var absolut spiken i kistan, sa Åkerblom.

Ditt intryck av nyförvärven Jesper Hultman och Erik Rosén?

– Två jätteduktiga spelare! Rosén tog rätt beslut i alla lägen och var vår bästa back. Jesper ligger en match efter Erik men han kommer bara att bli bättre och bättre.