Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK tappar backtalang till SHL-klubb

ÖIK tappar en lovande back.
Pontus Själin, 18, har skrivit på för SHL-klubben Leksand.

Backtalangen kommer att inleda i Leksands J20-lag.

– En kille som vi försökte få hit till vårt hockeygymnasium från första början men valde att stanna hemma och utvecklades i Östersund, säger Per Bäcklin, junioransvarig i Leksand, till Hockeymagasinet.com.

Pontus Själin hade en stark utveckling under den gångna säsongen och fick mycket istid. Flera klubbar har haft honom under uppsikt.

– Det är en talangfull spelare och det var många som var ute efter honom. Vi vill önska honom lycka till och förhoppningsvis välkommen tillbaka någon gång i framtiden, säger Östersunds sportchef Markus Åkerblom till klubbens hemsida.

Leksand hämtar också 18-årige Oskar Åkerblom från Östersund till sitt J20-lag. Forwarden har spelat för både J18-laget och J20-laget under årets säsong. I J18 stod han för 18 poäng på 22 matcher.

– Jag hoppas att han kan ta något kliv till nu när han får spela på sin rätta plats. Vi har tittat på honom tidigare men han vart hemma för att mogna lite, vilket jag tycker att han har gjort. Östersund har gjort ett bra jobb med de här killarna, säger Per Bäcklin.

Fotnot: Markus Åkerblom, far till Oskar Åkerblom, har gjort över 450 matcher för Leksand i SHL.