Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK startar kälkhockeyverksamhet: "Föreningen ska vara öppen för alla"

Östersunds IK startar i höst egen verksamhet för kälkhockey. "Föreningen ska vara öppen för alla", säger klubbchefen Kjell-Åke Andersson.

2015 arrangerades B-VM i kälkhockey i Östersund. Därefter har både en trenationsturnering och EM följt och nu meddelar Östersunds IK att föreningen startar upp en egen verksamhet för kälkhockey.

Läs också: Norge imponerar både på isen och med sången under kälkhockey-EM

Verksamheten kommer att rikta sig till utövare både med och utan funktionsnedsättning. Östersunds IK har i dagsläget tolv kälkar med medföljande utrustning för utlåning och projektet arrangeras nu tillsammans med Parasport Jämtland/Härjedalen.

– Vi känner att vi samarbetar bra och det finns en vilja hos alla att både arrangera saker samt att utveckla Kälkhockeyn. Det här är precis i det led som ÖIK står för, det vill säga att bredda verksamheten, säger Kjell-Åke Andersson till klubbens hemsida.

Något exakt datum när verksamheten startar finns ännu inte.

Läs också: ÖIK-spelaren lämnar efter tre säsonger – klar för spel i Norge