Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK pratar inte längre om kvalserien

Östersunds IK lämnade norrlandsturnén både mållöst och poänglöst.

– Från matchen mot SK Lejon tar vi inte med oss något positivt alls medan det var en bra insats mot Piteå, summerade ÖIK-tränaren Markus Åkerblom.

Matchen mot SK Lejon var en frustrerande historia för ÖIK.

– Vi förlorade välförtjänt, om man nu kan säga så. Vi hamnade i samma fälla som vi gjorde hemma mot dem. De backade hem och kontrade. Det var stress och frustration i vårt lag, sa Markus Åkerblom och passade på att ge en rejäl känga till både sig själv och övriga ledare.

– Jag, Själin och Millner har ju misslyckats med vårt uppdrag. Det känns jävligt kämpigt och man vill ju att det bara ska flyta på, sa Åkerblom efter förlusten med 0–2.

Trots en ny förlust under söndagseftermiddagen mot Piteå och en ny mållös match var det andra tongångar hos Åkerblom.

– Det här var ett stort steg framåt. I dag gör vi en riktigt bra insats där vi lyckades stänga igen mittzon. I de två sista perioderna tycker jag att vi är det bästa laget, men tyvärr är vi för uddlösa. Vi har bland annat en ramträff och två frilägen, sa Markus Åkerblom.

1–0-målet som Piteås Mikael Isaksson gjorde knappt 10 minuter in i matchen skulle visa sig bli slutresultatet.

Trots förlusten så ser Åkerblom ljusare på framtiden än han gjorde i lördags kväll.

– Vi gjorde lite småjusteringar som slog väl ut och det finns mycket positivt att ta med oss. Attityd och inställning var klart bättre och när alla gör sitt jobb så är vi jobbiga att möta. Piteå tyckte att vi är det bästa lag som de mött i serien och det tar vi också med oss, säger Åkerblom.

Men prata om kvalserien gör man inte längre.

– Målsättning nu får ju bli att vara bland de sex bästa i serien. Det är klyschigt och tråkigt men nu är det en match i taget som gäller, säger Markus Åkerblom.

Du har varit hård i dina uttalanden om dig själv och dina tränarkollegor!

– Ja, men det är ju vi som är ytterst ansvariga. När det ser ut som det gjorde i lördags är det nära till självrannsakan. Vi diskuterar hela tiden hur vi ska justera och förändra. Då pratar jag inte bara om det speltekniska.

Nu hoppas han att det släpper redan till helgens dubbelmöte med Teg och Vännäs.

– När allting kuggar i så kommer det att bli jäkligt bra, säger Markus Åkerblom.