Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK-kaptenen: "Det här är året för oss"

Play off-serien mot Karlskrona 2012 odlade en känsla hos ÖIK. Sedan dess har den bara vuxit sig starkare: Allsvenskan är ingen utopi.

– Det känns som att det här är året för oss, säger Tobias Falk, som bär kaptensbindeln för tredje året i rad.

Tobias Falk är sinnebilden av en bra center; ansvarstagande, klok och utrustad med ett fint spelsinne.

Han kom till ÖIK (dåvarande ÖHC) från Timrås J20-lag inför säsongen 2008/2009.

• Hur har resan varit fram till i dag?

– Jag känner att jag har fortsatt att utvecklas hela tiden. Men under de sista åren har det verkligen börjat hända mer i klubben. Hela föreningen har jobbat mycket med att försöka hitta en identitet, och det känns som att vi är på rätt väg, säger han.

Markus Åkerblom och Jörgen Själlin tog över laget för två år sedan i samband med att Östersunds IK återuppstod som en hel klubb med A-lag. Sedan dess har spelaromsättningen varit relativt låg. Tobias Falk gör till exempel sin sjätte säsong med klubben.

– Jag trivs väldigt bra och ser fram emot den här säsongen. Vi har ett mer puckskickligt lag i år och ska absolut vara i toppen av den här serien. Det är bara vinna som gäller.

Tobias Falk var med när ÖIK (dåvarande ÖHC) höll på att slå ut Karlskrona i play off i mars 2012. Serien gick till en tredje och avgörande match där Karlskrona avgjorde på övertid. Blekingelaget gick sedan vidare till Kvalserien och upp i Allsvenskan. Kvalserien – det som tidigare kändes ganska orealistiskt – har sedan känts som ett allt rimligare mål. Så sent som ifjol gick både Björklöven och Piteå dit.

– Det känns som att det här året för oss. Jag tror vi har alla möjligheter att nå dit, säger Tobias Falk.

• Vilka får du bredvid dig i kedjan i premiären mot Örnsköldsvik på söndag?

– Nu på försäsongen har jag spelat med Daniel Magnusson och Kristoffer Backman. Det har fungerat riktigt bra under matcher, men sämre på träning. Men det är nog ett bra tecken.

• Ni har byggt om er spelidé och vill hålla i pucken mer. Hur känner du inför det?

– Det känns väldigt spännande. Det passar oss bra, även om det är en inkörningsperiod innan det sitter. Jag tror att vi kan skapa mer framåt i år.

• Hur är det att ha Markus och Jörgen som tränare?

– Varken Markus eller Jörgen är tränare som skriker en massa i omklädningsrummet. De är ganska pedagogiska och lugna. Men kräver situationen så kan de ju höja rösten.

• Vad betyder det att gå in i en ny arena i december?

– Framför allt ska det bli väldigt kul. Förhoppningsvis gör det också att mer folk kommer till matcherna.