Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK inleder med tre matcher på sju dagar

Östersunds IK har fått spelschemat för kommande vinter.
Säsongen inleds med tre matcher på sju dagar.

Svenska Ishockeyförbundet har i veckan fastställt samtliga division 1-serier i landet. Division 1 Norra inleds den 20 september med ett möte mellan Sollefteå och Kovland. Dagen därpå spelar ÖIK sin första match hemma i Östersund Arena mot Örnsköldsvik.

Därefter väntar bortamatch mot Sollefteå innan Kiruna kommer på besök i Östersund den 27 september. Det blir alltså tre matcher på sju dagar.

Division 1 har till den kommande säsongen bantats till 47 lag i fyra serier. För de norra lagen är det nya att det inte blir en enda lång serie fram till play off-spelet. I stället blir det en alletta efter nyår där ÖIK – om man går vidare – kommer att ställas mot lag från division 1 östra. Om så sker kan möten med lag som Huddinge, Väsby, Visby/Roma och Vallentuna bli aktuella.

Från den serien kvalificerar sig de fyra bästa till play off. Den som vinner allettan går dock direkt till kvalserien.

"Framför allt blir det här en stor sportslig utmaning hela vägen. Det går inte att inleda som vi gjorde i höstas om man vill vara med och spela allettan. Varje match blir väldigt viktig och det gäller att vara med från start", har ÖIK:s sportchef Markus Åkerblom sagt till Sporten.

"Allettan efter ju blir en riktigt bra serie som förhoppningsvis kan utveckla oss som spelare och dra publik till hallen".