Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK har synat sig själva

Första helgdubbeln väntar Östersunds IK.
Kiruna och Kalix på hemmaplan, lördag respektive söndag.
– Vi vill hitta den där stabila nivån, säger Markus Åkerblom.

Annons

Den nivån kan vi inte säga att ÖIK har hittat i det här skedet av säsongen.

Efter 1–3-förlusten mot Örnsköldsvik och 9–0-krossen av Sollefteå undrar så klart många vilket slags gäng det här egentligen är.

– Vi vet i alla fall vad insatsen mot Örnsköldsvik berodde på. Vi har jobbat mycket med spelarna, tittat på video och vet vad som gick fel, säger ÖIK-tränaren Markus Åkerblom, som hoppas att hemmapubliken inte skrämts bort av den gråa premiären.

– De får komma tillbaka så ska vi bevisa att vi är ett annat lag.

Helgens motstånd är grundseriens mest långväga, Kiruna och Kalix.

Båda började med segrar förra helgen innan Kiruna vann ett inbördes möte efter straffar i veckan (3–2).

– Det är två lag som påminner en del om varandra. Lite mindre, men kvicka och bra i spelvändningarna. Kalix slog ju till med hela 11–1 mot Lejon i premiären. Känslan är att om Kiruna är på liknande nivå som i fjol så har Kalix blivit lite bättre, säger Åkerblom.

ÖIK räknar med ett i stort sett oförändrat manskap. Backen Simon Bergsten har varit sjuk i veckan, alla andra byter om vilket betyder sju backar och 13 forwards bland utespelarna.