Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK har studsat tillbaka – klar seger mot Kiruna


Efter premiärförlusten på hemmais var det ett revanschsuget Östersunds IK som tog emot Kiruna. De 782 åskådarna i Östersunds Arena hade ingen anledning att vara besvikna.


– Första perioden är den bästa vi gjort i år, säger tränaren Markus Åkerblom efter 4–1 vinsten.

Det var i första perioden som ÖIK satte tonen. Redan efter 05:28 hittade Pontus Dünesius nätet.

ÖIK spelade aggressivt och stressade gästerna från norr till misstag. 2–0 ledningen efter första perioden skulle kunna varit större.

Just 2–0 målet, 13:26, in i första perioden var för övrigt väldigt vackert.

Johan Skiöld dribblade förbi en Kirunaback innan han retfullt placerade in pucken mellan benen på Arvid Stenmark i bortamålet.

I andra perioden ökade Petter Runesson på ÖIK:s ledning med ett välriktat slagskott i powerplay.

Kiruna jagade febrilt en kvittering, men kom aldrig närmare än reduceringsmålet med tio sekunder kvar. Dessförinnan hade Joel Åkesson gjort 4–0 i öppen kasse.

– Vi har jobbat mycket på att stänga igen matcher. Man behöver inte gå för fler mål när man har en 2–0 ledning. I dag lyckas vi jättebra med det och vårt boxplay är fantastiskt, säger Markus Åkerblom.

Hur revanschsugna var ni efter premiärförlusten mot Örnsköldsvik?

– Vi har inte tänkt på det sättet. Utan vi vill mer bevisa för oss själva att vi kan prestera bra inför hemmapubliken och det tycker jag vi gjorde.

I morgon möter ni Kalix. Hur ser du på det?

– De påminner mycket om Kiruna, men är kanske ännu mer defensivt. Jag tror vi kommer få föra spelet. Det gäller att vi uppträder på lika bra sätt som i dag.