Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖIK har studsat tillbaka – klar seger mot Kiruna


Efter premiärförlusten på hemmais var det ett revanschsuget Östersunds IK som tog emot Kiruna. De 782 åskådarna i Östersunds Arena hade ingen anledning att vara besvikna.


– Första perioden är den bästa vi gjort i år, säger tränaren Markus Åkerblom efter 4–1 vinsten.

Annons

Det var i första perioden som ÖIK satte tonen. Redan efter 05:28 hittade Pontus Dünesius nätet.

ÖIK spelade aggressivt och stressade gästerna från norr till misstag. 2–0 ledningen efter första perioden skulle kunna varit större.

Just 2–0 målet, 13:26, in i första perioden var för övrigt väldigt vackert.

Johan Skiöld dribblade förbi en Kirunaback innan han retfullt placerade in pucken mellan benen på Arvid Stenmark i bortamålet.

I andra perioden ökade Petter Runesson på ÖIK:s ledning med ett välriktat slagskott i powerplay.

Kiruna jagade febrilt en kvittering, men kom aldrig närmare än reduceringsmålet med tio sekunder kvar. Dessförinnan hade Joel Åkesson gjort 4–0 i öppen kasse.

– Vi har jobbat mycket på att stänga igen matcher. Man behöver inte gå för fler mål när man har en 2–0 ledning. I dag lyckas vi jättebra med det och vårt boxplay är fantastiskt, säger Markus Åkerblom.

Hur revanschsugna var ni efter premiärförlusten mot Örnsköldsvik?

– Vi har inte tänkt på det sättet. Utan vi vill mer bevisa för oss själva att vi kan prestera bra inför hemmapubliken och det tycker jag vi gjorde.

I morgon möter ni Kalix. Hur ser du på det?

– De påminner mycket om Kiruna, men är kanske ännu mer defensivt. Jag tror vi kommer få föra spelet. Det gäller att vi uppträder på lika bra sätt som i dag.