Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK har bara en spelare under kontrakt

Ny arena och nya möjligheter.

Men vänta er inte att Östersunds IK vänder upp och ned på hela a-laget för det.

– Vi tror på kontinuitet och långsiktighet, säger sportchef Markus Åkerblom.

En och en halv vecka har passerat sedan ÖIK:s säsong tog slut nere i Blekinge.

Kallinge/Ronneby blev för svåra i play off 2 och har nu gått vidare ända till kvalserien.

Nu försöker ÖIK blicka framåt.

– Vi tittar just nu mycket på utvecklingsfrågor och personalfrågor. Hur vi ska jobba nu framöver, när vi har andra förutsättningar och en ny hall, säger Markus Åkerblom.

– Vi vill ta nästa steg som verksamhet. Då blir det viktigt att ta rätt beslut och fördela resurserna på rätt sätt. Att vi tittar på hur olika sektioner kan bli mer effektiva.

I a-lagstruppen finns en enda spelare under kontrakt. Det är målvakten Tim Juel, 19, som agerat andra- och tredjemålvakt under säsongen.

Men Åkerblom menar att det inte väntar några drastiska förändringar.

– Nej, jag tror fortfarande att det viktigaste är att jobba med kontinuitet och långsiktighet. Ibland kanske det kan tyckas lite långsamt, men utvecklingen måste vara hållbar.

– Det kan säkert bli något naturligt bortfall och någon ändring som vi väljer att göra, men viktigast är att vi jobbar med den grupp som vi har. Läget med en spelare under kontrakt, det är nog ungefär som det brukar se ut både för oss och många andra division 1-klubbar vid den här tiden på året.

Jesper Hultman och Erik Rosén, duon som lånades in från Skövde, är högaktuell för en förlängning.

– Definitivt. Vi förde en liten diskussion och de var både imponerade och nöjda med sin tid här, säger Åkerblom.

I tre år har Markus Åkerblom delat sportchefsrollen med en tränarroll, som han fyllt tillsammans med Jörgen Själin.

Blir det en fortsättning för er?

– Det hänger ihop med vad vi kommer fram till. Dels är spelarnas utvärdering jätteviktig, att de fortfarande har förtroende för oss.

– Men det krävs även att det tas en del beslut i rätt riktning, att det faller bitar på plats som gör att vi kan prata om kvalserien som ett realistiskt mål. I så fall, då är både jag och Jörgen jätteintresserade.