Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK föll på straffar

Det blev ingen trepoängare nu heller för ÖIK som föll på straffar borta mot Teg.

– Prestationsmässigt ser vi ändå ljusglimtar, säger andretränaren Jörgen Själin.

Hemmalaget Teg vann den första perioden med 2–0 mot ett trögstartat Östersundslag.

– Första tio är ingen bra prestation av oss. Sedan växer vi in igen i sista tio, säger Jörgen Själin om period ett.

Det spelmässiga lyftet tog man med sig till period två.

– Första elva minuterna äger vi spelet, och gör också 2–1 (Per Tagesson). Men därefter börjar vi frångå det som varit framgångsreceptet när vi spelade bra.

– Vi blev slarviga och överkonstruktiva med pucken.

Det kom så småningom ett kvitteringsmål, i slutet av tredje perioden då Tegssonen Kristoffer Backman ordnade poäng till ÖIK.

Förlängning och spel 4-mot-4 följde och där hade ÖIK ett flertal lägen att avgöra, men matchen gick till straffar, där hemmalaget Teg gick vinnande ur striden och tog hand om extrapoängen.

– Prestationsmässigt ser vi ändå stundtals ljusglimtar. Det gäller att vi måste förstå att vi måste göra det konsekvent, säger Själin som menade på att laget spelade bra under stora delar, bortsett svackorna i inledningen av första och slutet av andra perioden.

– Men som matchen var så var vi kanske mer förtjänta av att vinna, men vi faller lite på egna grepp, vi gör individuella misstag och tar felbeslut.

Ny match väntar redan på söndagen. Mot Vännäs.

– Vi kommer att gjuta mot i grabbarna nu för att vi ska kunna göra det bra i morgon, avslutar Jörgen Själin.