Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ohyfsade mobilpratare

Trots att kungen slipper beblanda sig med folk i tunnelbanan och andra offentliga platser har hans majestät reagerat på besattheten av mobiltelefoner: "Jag tycker att det har blivit till ett oskick just nu att alla håller på konstant dygnet runt, i de mest olämpliga tillfällen och surfar".

Kungen skulle bara veta hur det är för oss som dagligen måste åka buss och tunnelbana. Var och varannan babblar högt och ljudligt i sina telefoner utan att bry sig om att de stör omgivningen. De som inte gör det tycks hålla på med Facebook och annat på internet. Kan de aldrig låta bli sina telefoner och istället läsa böcker som jag alltid gör på resor i kollektivtrafiken? Det är anmärkningsvärt få som läser i tunnelbanan numera. Vidare ser jag ofta folk som tycks sakna hyfs då de i affärer talar i telefon när de ska betala och således ignorerar kassörskan. Dessutom måste jag ofta säga till ohyfsade människor som inte ens respekterar tystnaden på bibliotek. Det har verkligen gått långt när även kungen, som lever i en skyddad tillvaro, reagerar på detta oskick.

Henrik Scheutz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel