Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öhrberg ut direkt i SM

Joel Öhrberg åkte ut direkt när SM startade i Göteborg. Älgenboxaren föll med 0–3 mot VM-meriterade landslagsmannen Hampus Henriksson, Göteborg.

Östersundaren hade helt klart kunnat ha mer flyt i lottningen. Timrås Rocco Wadell, Timrå och Henriksson är kanske Sveriges bästa boxare i 81-kilosklassen. Inte konstigt då att båda gick till söndagens final.

– Hampus var favorit i klassen innan så där hade jag otur i lottningen. Han var lite mer aktiv än mig och boxades i högre tempo. Det kändes som att hans rutin spelade in, berättar Joel som ändå fick med sig en domare i rond ett.

Till slut vann dock Hampus Henriksson kvartsfinalen klart med 3–0. Skånefödde Henriksson är en av Sveriges största löften och han var också en av fyra boxare som landslagsledningen nyligen skickade till VM i Kazakstan.

Joel Öhrberg deppar ändå inte alltför mycket.

– Nä, det här är ändå min comebacksäsong (efter två års skadefrånvaro).