Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ohlsson tog greppet

Bara fem spelare lyckades lösa V64-gåtan. Championkusken Ulf Ohlsson var huvudperson i omgången.

– Vi hade rejäl tur som står här, säger han efter segern med Joy Ribb i V64-4.

Fem V64-system belönades med mer än 300 000 kronor när Östersundstravet tävlade på torsdagskvällen. 44-oddsaren Fantastic Ås visade vägen till de stora pengarna när han lyckades kämpa sig förbi favoriten Ajlexes Daylight i V64–1.

– Det var en överraskning även för mig, säger segerkusken Peter Eriksson.

Ulf Ohlsson blev champion på Östersundstravet 2013 och nu har han kopplat greppet även om årets körsvensliga. Bergsåkerskusken levererade en snygg dubbelseger och mest imponerade Prince di Poggio, tränad av Rommes Sophie Ställberg. Hästen gjorde den 40 mil långa resan i angeläget ärende och vann V64-2 på fint sätt.

– En stark och rejäl häst, säger Ulf Ohlsson om den femårige sonen till Elitloppsvinnaren Varenne.

Fyraåriga Joy Ribb är en dotter till en annan superhäst, dubble Prix d'Ameriquevinnaren Ready Cash. Joy Ribb har inlett karriären lovande och vann V64-4, men det var ingen imponerande seger.

– Hon var inte som bäst i dag, jag vet inte vad som störde henne. Men hon visade fin inställning som ändå var först i mål. Den här hästen är inte så tokig, säger Ulf Ohlsson.

Han hade chansen att ta en trippelseger. I sista V64-avdelningen, ett försök i Dubbelcupen, fick Ulf Ohlsson tidigt ta över ledningen med Tand Tuff, tränad av Jan-Olov Persson men uppfödd i Tandsbyn. I sista sväng fick han norske Nordlirappen utvändigt och vid ingången till upploppet galopperade Tand Tuff.

– Jag tror att min häst hade kämpat bättre häst mot häst, säger Jomar Blekkan, som körde Nordli Rappen.