Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohlsson optimistisk inför herrpremiären

/
  • Tobias Ohlsson
  • Den milda hösten har gjort att ÖBS-herrarna tvingats träna i Klanghallen. Men i går kunde man dock köra på Odenvallen, för andra gången i höst.  Foto: Denny Calvo

Nye ÖBS-tränaren Tobias Ohlsson siktar högt inför helgens premiär i division 1 norra.
– Det känns väldigt bra. Målet är topp-3, säger han.

Annons
J Vi hade en teorigenomgång häromdagen och bestämde oss för målsättningen, topp-3. Alla vill ha en seriös satsning.
Tobias Ohlsson, ny tränare för ÖBS herrar
Dalalaget Karlsbyheden på bortaplan är uppgiften för ÖBS i lördagens seriepremiär. Samma Karlsbyheden som ÖBS träningsvann mot för några veckor sedan. Inte konstigt att Tobias Ohlsson har gott självförtroende inför premiären.
Detta trots att ÖBS som vanligt haft problem med träning på stor is. Ett fåtal träningspass på Odenvallen är förstås inte idealiskt. Som bandyspelare behöver man stora ytor och då räcker inte Klanghallen i Brunflo särskilt långt.
– Det är klart att vi är efter de andra lagen, men jag tror inte det ska vara något problem. Jag ser positivt på matchen på lördag. Alla är friska.
Ohlsson har precis kommit in i laget, men han har redan en tydlig bild av sitt manskap. Här är hans tankar om de spelare han tänker bygga laget runt:
Erik Molin: – Han är outstanding. Nästan i en klass för sig. Jag tänker använda honom på mitten, som spelmotor. Han åker skridsko bra, har teknik och spelförståelse. Dessutom har han vinnarskalle. Erik blir årets lagkapten.
Joakim Ihrén: – Han blir vår städpojke. En defensiv mittfältare som ska samla bollar.
Andreas Norrlander: – Vår libero. Han har varit väldigt positiv.
Viktor Flodin: – Vårt nyförvärv från Djurgården blir också viktig.
En femte nyckelspelare är förstås Tobias Ohlsson själv, som trots sina blott 22 år, samlat på sig en hel del rutin från allsvenskt spel.
Läget känns alltså bra?
– Väldigt bra. Det är mycket på gång inom klubben. Det ska bli jättekul att starta. Vi hade en teorigenomgång häromdagen och bestämde oss för målsättningen, topp-3. Alla vill ha en seriös satsning.
Du är alltså på väg att öka träningsdosen?
– Ja, vi ska försöka gå från tre till fyra träningar i veckan. Det kanske inte blir ett fjärde ispass utan ett styrke- eller teoripass.
Annons