Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖHC tog hem publikkittlande derbyrysare

/
 • Jubel i ÖHC efter att Henrik Hetta, nummer 11, skjutit segermålet 4–3. Derbyt blev till slut en riktig nagelbitare efter                 att Nälden vänt ett 3–0 underläge till 3–3 i den sista perioden.   Foto: Denny Calvo
 • Näldens målvakt Christoffer Elf deppar efter förlusten.  Foto: Denny Calvo
 • Foto: Zportbyrån/Denny Calvo
 • Foto: Denny Calvo

Vilket derby det blev mellan Östersund Hockey och Nälden i Z-hallen i går kväll.
- Perfekt publikmatch, pustade forwarden Henrik Hetta som blev matchvinnare när ÖHC till slut kunde vinna rysaren med 4-3.

Annons
Det är bara att kolla in nedanstående matchfakta för att räkna ut att det var ÖHC som dominerade under de två första perioderna. Mellanperioden var helt och hållet Östersunds och skottstatistiken berättar bara halva sanningen.
ÖHC hade ett bastant grepp om taktpinnen och borde ha kopplat av gästerna där. Under långa stunder surrade ÖHC runt Näldenkassen som ilskna bålgetingar och det såg ofta ut som om Nälden var en man kort på isen. Men trots massor av chanser så blev det inga fler mål och scenförändringen skulle bli total i slutperioden.
- Jag har spelat med många av deras killar och vet att det finns riktigt bra spelare i laget. Visst skulle vi ha avgjort i andra, men det blir lätt så här när vi slappnar av och de aldrig ger upp, analyserade Henrik Hetta.
När japanska landslagsmannen Sasaki Kazumasa sköt 3-0 via en en Näldenspelare två minuter in i slutrundan så trodde nog de flesta på läktarna att det var packat och klart.
Men en osannolik sprättpuck signerad av Igor Skenderija fungerade som raketbränsle på Näldenspelarna.
- Jag har aldrig sett en sprättpuck med fjäder, kommenterade ÖHC:s Hasse Brunk 1-3 reduceringen.
Skenderija presenterade sig ännu en gång dryga fyra minuter senare när han prickade in en retur från Fredrik Gräsvik i ÖHC-kassen. Och om hemmaspelarna blev darriga av det målet så blev det ännu värre när Johan Jönsson vände ut och in på alla motståndarna och elegant satte 3-3 bara 29 sekunder efter 2-3 reduceringen.
- Vi spelade jävligt bra i tredje perioden och vi kände verkligen att vi hade läget. Nu räckte vi inte hela vägen, men ändå tycker jag att hela laget gör en rejäl och bra match, sa Näldens coach Pär Karlsson.
Nu blev det Henrik Hetta som fick sista ordet i det kraftiga nervdallret som präglade spelarna under de sista tio minuterna.
Och Henrik var naturligtvis nöjd med att få avgöra ett derby.
- Två mål, ett målpass och en stolpträff. Det gör man inte varje match.
Sista ordet ger vi till Roger Forsberg.
- Det blir fler gråa hår efter en sån här match. Vi skulle ha stängt den här tillställning redan i andra perioden. Men det här var kul för publiken och ikväll fick man verkligen bevis på vad ett slumpmål kan betyda, slutade en lättad ÖHC-coach.
Matchfakta
ÖHC-Näldens IF 4-3
(2-0, 0-0, 2-3)
Första perioden: 1-0 (14.16) Henrik Hetta (Daniel Eliasson, Pierre Larsson), 2-0 (15.45) Daniel Eliasson (Henrik Hetta, Peter Westin)
Tredje perioden: 3-0 (2.05) Sasaki Kazumasa (Andreas Eriksson, Jens Nilsson) spel fem mot fyra, 3-1 (6.46) Igor Skenderija (Henrik Ring) spel fyra mot fem, 3-2 (11.04) Igor Skenderija (Nikolaos Strantzalis) spel fem mot fyra, 3-3 (11.33) Johan Jönsson (Andreas Djuse, Sebastian Tjärnberg), 4-3 (14.39) Henrik Hetta (Daniel Eliasson)
Skott: 48-30 (17-10, 15-7, 16-13)
Utvisningar: Östersund/Brunflo IF 10x2 min, 1x10. Näldens IF 10x2
Domare: Henrik Wiklund, Älandsbro
Publik: 486


Håges sportblogg: Läs Håges tankar om hockeyn här.

Mer läsning

Annons