Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ohållbart på kassan

Försäkringskassan har sparkrav att dra ner på budgeten detta år vilket innebär att de anställda får arbeta ännu mer för att klara de uppsatta målen.

Vad gör ledningen under detta ansträngda år?

Jo de anställer en överdirektör som skall styra upp det hela, Vad kan han göra? Förmodligen ingenting annat än producera rapporter till ingen nytta. Problemet ligger i den stora omorganisation som skett där ingen har koll på helheten. En stor generationsväxling har skett där stor kompetens försvunnit och i många stycken inte tagits till vara. Ledningen tittar till största delen på att det ska produceras så mycket som möjligt vilket innebär att kvaliteten eftersätts. Pengar går ut felaktigt åt båda hållen. Utbetalningarna dröjer osv osv. Att jobba på försäkringskassan nu är att vara beredd på stora omkastningar från ena dagen till den andra. Nya konstiga beslut tas där problemen hela tiden flytta framåt.

Personalen får ingen arbetsro på grund av detta. I dagsläget är det tuffare att arbeta på försäkringskassan än privat vilket säger en hel del.

Det som behövs är en ledning som lyssnar på fotfolket och inte tar beslut som i en förlängning går mot en katastrof där scenariot är att anställda lämnar kassan när arbetsmarknaden lättat.

Fk anställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel