Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ogenomtänkt skolbeslut Åsling

Svar på Per Åslings inlägg 2 augusti:

Du skriver så vackert om immigrationspaket och om att jämna vägen för dem som vill flytta in i vårt vackra län. Okej. Jag kan ge dig tips om några stenar som behöver sprängas bort (OBS symbolik, inget hot!) för att jämna vägen för inflyttare. Det gäller hela Krokomscentern (utom Evert Jonsson och Helena Norlén).

Krokomscentern gör nämligen allt för att krossa drömmen om en framtid i Västbygden, som närs av de barnfamiljer som stannat kvar eller återvänt till barndomsbygden, och av de tre barnfamiljer som flyttar hit bara under sommaren.

Klart att vår charmiga skola mitt i byn, med dagis och fritids på samma gård, är viktiga detaljer för dem i det beslutet. Liksom den välfungerande affären i byalagets regi, det 100-åriga biblioteket, den livliga aktiviteten i idrottsföreningen och på Kluksgården.

Jag förstår att Alsenborna är oroade av det vikande underlaget för skolan, och sin oförmåga att behålla en handlare i byn. Det har de anledning att vara . Men att lösa problemet genom att aktivt arbeta för att skolan i grannbyn, där det finns fler barn, läggs ner är så lågt att man skäms å deras vägnar.

Släpp prestigen i Krokoms fullmäktige. Medge att ni tog nedläggningsbeslutet på ett undermåligt underlag. Se kraften och framtidstron i den växande befolkningen i Västbygden och låt Västbygdens skola leva.

Monica, västbygdsbo sen 1992

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel