Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oförutsägbar uppvisning i rock

The Bear Quartet

Badhusparken

(lördag)

Annons

Konstigt nog stod inte frontmannen Mattias Alkberg så mycket i fokus när Bear Quartet dunkade igång inför en halvtom grusplan i Badhusparken. Musiken, hämtad från kommande albumet Monty Python, är huvudperson i den odramatiska uppvisningen.

Tunga hårdrocksanslag varvas med melodiska influenser från all världens kulturer och stilar. Med aggressiva och säkra händer lyckas Jejo Perkovic och Jari Haapalainen frammana de mest okonventionella och intressanta rytmerna på trummor respektive gitarr. Psykedeliskt är kanske ett ord att använda, samtidigt håller sig Bear Quartet inom ramarna för rock.

Samtidigt som det känns som en lång och extremt välregisserad improvisation är skostirrandet lite för tråkigt. För öronen är det en spännande resa, men på scenen är poserna statiska.

Den oförutsägbara och medryckande musiken får mig att vilja höra mer. Men jag blir samtidigt mer nyfiken på att höra den kommande skivan än att stå i Badhusparken och reta mig på bandets ignoranta förhållande till sin publik.