Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oförställd glädje efter första segern

När Emir Smajic hade smällt in 1-0 mot Varberg sprang han raka vägen mot avbytarbänken och kastade sig i famnen på en lagkamrat vid egna bänken..

Glädjen var oförställd. Äntligen fick laget ta ledningen. Äntligen fanns en naturlig toppforward på plan från start. Han tog dessutom tillvara sin chans och kramandet vittnade om glädje, men också om att massor av spänning och press på ledare och spelare äntligen släppte.

– Emir Smajic betyder lika mycket för oss som Luis Suarez gör för Liverpool, menade Graham Potter när han efter 3-0–segern analyserade matchen.

För skyttekungen Smajic var återkomsten naturligtvis efterlängtad och han var bättre än väntat.

– Jag visste att kroppen inte skulle palla för 90 minuter, men jag hade fått tydliga instruktioner om hur jag skulle spela. Jag skulle se till att ligga rätt i banan, snarare än jaga backarna.

– Vi har många bra fötter i laget. När Brwa Nouri, (mittfältsstrateg) vände upp visste jag att det bara var att sticka, för då kommer bollen. Jag hamnade i en 50/50-situation med backen, men det var bara att flytta på honom, berättar Emir Smajic och skrattar om sitt 1-0.

– Brwa är enkel att spela med. det är som att ha Alexis Mendiola bakom sig.

Passningsläggare Brwa Nouri återgäldade komplimangen:

– Det är enkelt att spela med Smajic också. Bara att lägga bollen så springer han.

Den duktige speluppläggaren fortsatte:

– Vi har inte haft den där tydliga målgöraren tidigare. Det underlättar väldigt mycket. Det blir inte bara snabba kortpassningar utan kan även bli längre bollar och på djupet. Vi ställer fler frågor till motståndarlagets försvar, tyckte Brwa Nouri.

Glädjen var oförställd i spelargången även efter slutsignalen. Förståeligt nog – trepoängaren satt skönt och ett skutt uppåt i tabellen sitter givetvis aldrig fel.

På presskonferensen efteråt fick Graham Potter gratulationer från sin kollega i Varberg:

– Östersund var svår att möta. De gjorde det tufft för oss och vann rättvist, menade Jörgen Wålemark.

För Graham Potter var förstås segern som en lättnad.

– För mig, men främst för mitt unga lag. Spelarna vill så mycket och jag är glad att vi kunde hämta oss efter nederlaget mot Syrianska.

Han placerade nu Douglas Bergqvist snäppet framför backlinjen, lyckosamt skulle det visa sig.

– Hela det defensiva spelet fick en stabilitet som tidigare saknats.

Från sin plats längst bak höll målvakten Connor Ripely med om det:

– Det var enklare att spela i dag, mer ordning och reda mellan oss försvarare.

För Douglas Bergqvist blev platsbytet från backlinje till mittfält ett lyckokast. Han kom mycket mer till sin rätt som defensiv bollvinnare ett snäpp upp i banan.

– En mycket viktig seger för oss här i dag mot Varberg, inte minst för att det gått lite ont tidigare. Tyvärr drog jag på mig en varning och får nu inte spela mot Sirius på onsdag, men andra står på tur och det känns bra både för egen del och för laget som helhet, sa ÖFK–kaptenen.