Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oförändrade småhuspriser i Jämtland

Priserna på småhus i Jämtlands län har legat stilla under perioden juni-augusti i år jämfört med föregående tremånadersperiod.

För hela landet är prisökningen två procent under motsvarande jämförelseperioder, enligt färska siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Dalarna är det län som haft den största prisökningen. Uppgången är hela sju procent.

Medelpriset för ett småhus i Jämtlands län under den senaste tremånadersperioden, då det gjordes 196 småhusaffärer, var 1 062 000 kronor, vilket innebär samma prisnivå som föregående tremånadersperiod. På årsbasis har dock huspriserna i Jämtland ökat något, en procent.

I Jämtlands största kommun, Östersund, bytte 69 småhus ägare under den senaste tremånadersperioden. Snittpriset var 1 778 000 kronor. Det är en minskning med tre procent jämfört med föregående tremånadersperiod och på årsbasis har småhuspriserna i Östersund minskat med två procent.

Medelpriset på ett småhus i hela landet var 2 024 000 kronor under perioden juni-augusti i år. Det är en ökning med två procent jämfört med föregående tremånadersperiod och på årsbasis är ökningen sex procent.