Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK värvar engelsk ytterback

Ett nytt ansikte finns med på ÖFK:s träningsläger i Ånge.
Klubben har värvat 20-årige Lewis Sirell, en ytterback/winger från England.
– En vänsterfotad kille som gillar att följa med i anfallet, säger Graham Potter.

ÖFK har därmed gjort sin första värvning under sommaruppehållet, borträknat Grace Tanda som blev klar redan innan vårsäsongens slut. Lewis Sirell kommer närmast från Gateshead FC i Conferance League (femte ligan i England).

Lewis Sirell är skolad i Middlesbroughs akademi och det var också Middlesbrough som lånade ut honom till Gateshead under den gångna säsongen. Sirell gjorde totalt 18 matcher under ett mycket framgångsrikt år för klubben. Det tog stopp först i play off-finalen mot League 2, då det blev förlust mot Cambridge United.

Lewis Sirell kan spela både som winger och ytterback. Enligt Graham Potter är det en spelare som har "farten och känslan i vänsterfoten som sina främsta kvalitéer". Han beskrivs också som offensiv och anfallsvillig. Trots sin unga ålder kan vi räkna med att det är en kille som är van att ta ansvar. Under tiden i Middlesbrough var han ofta kapten.

– Han kan spela lite överallt på vänsterkanten, men har spelat mycket som ytterback. Han är offensivt lagd och kommer på så sätt att ge oss mer edge.

ÖFK uppger att Lewis Sirell kommer till klubben via den engelska ligaföreningens utbildningsprogram (League Football Eduactation). LFE står för en viss summa av Lewis Sirells lön under de första månaderna i ÖFK.

– Han kommer genom samma program som Jamie Hopcutt gjorde, berättar Potter.

Lewis Sirell har anlänt till Östersund och finns med på ÖFK:s träningsläger i Ånge. Killarna åker hem i morgon.

– Det har varit ett riktigt bra träningsläger och det känns som vi har svetsat samman gruppen ännu mer, säger Graham Potter.