Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK vann enkelt – Smajic tillbaka som målskytt

Slutresultatet 4–0 mot Rynninge var närmast i underkant för ÖFK som också kunde glädjas åt att Emir Smajic var tillbaka som målskytt.

– Det känns bra att vara tillbaka, säger Smajic efter sin långa skadefrånvaro.

Det var drygt ett år sedan Emir Smajics senaste framträdande inför hemmapubliken. Anfallarens skadade knä höll honom sedan borta resten av säsongen, och årets försäsong har kantats av ytterligare skadeproblem. Men med en halvtimme kvar av ÖFK:s möte med division 2-laget Rynninge fick han komma in vid ställningen 3–0, och det dröjde bara någon minut innan Alexis Mendiolas precisa passning frispelade Smajic som behärskat sköt in bollen i mål och fastställde slutresultatet 4–0.

– Det var ju några månader sen, snart ett år. Så det känns otroligt skönt, säger Emir Smajic om att vara tillbaka i målprotokollet.

Ett kortare inhopp borta mot Öster följdes alltså av en halvtimmes speltid mot Rynninge i ett tacksamt läge med ledning 3–0 mot ett tröttkört bortalag.

– Det är perfekt för mig att komma in i en sådan situation när de står relativt högt med backlinjen, menar Smajic, som ändå anser sig ha en bit kvar till fysisk toppform.

ÖFK fick alltså avsluta säsongens cupäventyr med en stabil seger, där segermarginalen mycket väl kunde ha varit större än 4–0. Tvåmålsskytten Modou Barrow missade bland annat chansen till hat trick då han brände en straff i slutet av matchen.

För trots spelmässig dominans och flera goda målchanser dröjde det till 38:e minuten innan ÖFK fick hål på Rynninge när Ammar Ahmed förvaltade en straffspark sedan Alex Dyer fällts i straffområdet.

I inledningen av andra halvlek klev sedan Modou Barrow fram och visade på fortsatt god målform. Först styrde han in 2–0 (i misstänkt offsideposition) och knappt tio minuter senare nickade han in 3–0 efter ett inlägg av Marcus Törnstrand.

– Vi tillät inte motståndarna att skapa någonting, vilket är ganska ovanligt i fotboll och det visar på bra fokus från våran sida, säger Graham Potter efter 4–0-segern.

Efter fem insläppta mål borta mot Öster fick försvaret, där Connor Ripley debuterade i mål, hålla nollan.

– Vi kommer att ställas på större prov än i dag. Men de skötte sig bra. Som försvarare är det alltid ett test att komma in när man inte har spelat på länge, säger Potter.

Den som kanske imponerade mest för dagen var Alexis Mendiola. Mexikanen som hade en fri roll centralt i anfallet var pigg och aktiv matchen igenom och serverade sina lagkamrater med flera öppnande passningar.

– Alexis behöver spelare runt sig som löper mot mål. Det är ingen kärnforskning. Han hittar passningarna så länge han har spelare som löper, och med Thomas Boakye, Modou Barrow, Emir Smajic och även Jamie Hopcutt och Tobias Malm så finns de spelarna. Så förhoppningsvis kan han bidra med den kvaliteten vi vet att han har även i fortsättningen.