Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK startar utbildning för libyska fotbollsspelare

ÖFK är klubben som blivit känd för sina annorlunda satsningar.

Här kommer den mest udda.

ÖFK startar en fotbollsutbildning för 60 libyska ungdomar.

Under veckan är en delegation från Libyens fotbollsministerie på plats i Östersund. Uppdraget är att titta närmare på den ort där 60 libyska fotbollsungdomar ska studera under nio månader.

Den libyska regeringen betalar utbildningen som Östersunds Fotbollsklubb anordnar.

– Vi har haft kontakter som bara pratat gott om Östersund och nu när vi har tittat närmare på vad de har att erbjuda så känner jag att det här blir en succé. Från mars kommer 60 ungdomar i åldrarna 18-22 år från vårt land att bo och utbilda sig här med fotbollsinriktning. Det blir en enorm möjlighet för dem. Tidigare i Libyen var alla tvungna att spela som amatörer och fick aldrig åka i väg för att försöka bli proffs, säger före landslagsspelaren Gooma Eshoshan som nu jobbar på fotbollsministeriet Youth & Sport.

Vad känner du till om ÖFK?

– Bland annat att de har haft en spelare som gått vidare och fått spela kval till Champions League.

I Östersunds FK är glädjen stor att man nu kan presentera sin nya utbildning.

– Det är ju en jättegrej för oss. Hur stort som helst. Dels handlar det ju om en fotbollsutbildning så nu kommer vi att behöva fler anställda, säger ordförande Daniel Kindberg.

Kommer ni att tjäna stora pengar på det här?

– Det ger en uppsida, men det blir inga pengamassor. Vid vägs ände hoppas man ju att vi hittar spännande spelare, säger Kindberg.

Men hur kom ni på det här?

– Vi är ju lite eljest som man brukar säga. Vi gillar att göra annorlunda saker. Det här kommer nog inte bara att stanna vid fotboll. Vi tittar redan på andra idrotter.