Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK startade säsongen i Sundsvall

Oavgjort mot Gif Sundsvall och förlust mot Umeå FC. Där har ni facit för ÖFK i helgens Norrlandscup.

– Resultaten har ingen större betydelse i en säsongspremiär. Det var bara skönt att få komma ut på en fullstor plan och det var det primära med helgen, summerade assisterande tränaren Björn Hamberg.

Lördagens svängiga match mot Sundsvall slutade 4–4 sedan kvicksilvret Modou Barrows kontrat in kvitteringen i matchens sista skälvande sekunder.

Söndagens förlust mot Umeå med 0–2 var en liten parentes i det stora sammanhanget enligt Hamberg.

– Det är helt annorlunda att få spela i Nordichallen jämfört med ÖP-hallen. Det var mycket som var bra och annat som var mindre bra, men det är inget som vi kommer att dra några större växlar på i dagsläget.

– Huvudsaken är att vi är i gång nu och kunde åka hem från Sundsvall utan skador.

I båda matcherna öppnade man med två olika startelvor för att sedan byta ut de flesta i halvtid.

I mötet med Sundsvall fanns provspelare som Joe Taylor, Tainan Dias, målvakten Kevin Angleborn, Emanuel Konte och Jamel Wallace med på plan.

Forwarden Emir Smajic och ytterligare några spelare stannade hemma i Östersund.

– Emir är helt okej och knät ska inte vara något problem alls. Han hade lite ont i en vad och stod därför över helgens matcher.

Enligt Hamberg kan det vara aktuellt att testa ytterligare några spelare innan lagbygget känns komplett.

– Framför allt behöver vi försvarspelare och vi får känna oss för om vi behöver någon eller några till på de positionerna.

När årets trupp spikas är inte heller tidsbestämt, men enligt Hamberg kommer antalet att handla om 20-22 spelare.