Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK stärker samarbetet med Sundsvall inför nästa säsong

GIF Sundsvall fortsätter samarbetet med Östersunds FK även nästa år.
- Det har fungerat jättebra och vi vill gärna försöka utveckla det här till nästa säsong, säger GIF Sundsvalls sportchef Cain Dotson.

Annons
Under flera års tid har GIF Sundsvall stött och blött hur föreningen ska bli bättre på att fostra egna spelare som i en förlängning ska ta steget in i a-truppen.
Till nästa säsong kommer en omorganisering från knatteleden upp till a-laget att genomföras.
Giffarnas 17-19 åringar har i år samlats under namnet Medskogsbron GIF Talang och spelat seniormatcher och förkovrat sig i division 3. Men steget från trean upp i allsvenskan är alldeles för stort och det var då som ÖFK kom in i bilden.
- Samarbetet med Medskogsbron är ett av de bästa beslut som vi någonsin tagit. Vi vill minska glappet mellan junior och senior och där är Medskogsbron och ÖFK den perfekta trappan för talangfulla spelare in i vår a-trupp.
Kristian Ek är ett utmärkt exempel på en spelare som under den gångna säsongen varit för bra för division 3, men en klasspelare i ÖFK:s startelva i ettan.
Kan fördjupningen av samarbetet innebära ännu fler unga "giffar" i ÖFK:s trupp nästa säsong?
- Det är inte alls omöjligt. Vi vill hitta den optimala miljön för varje individ, och i Kristians fall så var ÖFK utan tvekan det.
Kommer er seriebehörighet nästa år att spela någon roll? Allsvenskan, färre spelare, superettan, flera spelare till ÖFK?
- Det har ingen betydelse. Vi spelar elitfotboll och kommer alltid att göra det. Och glappet finns där oavsett om vi är högst upp eller ett steg ner i seriesystemet, hävdar Dotson.

Mer läsning

Annons