Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK signar toppspelare från ettan

Brwa Nouri träffade Graham Potter och de talade om fotboll.

Efter det bestämde han sig. Den talangfulle mittfältaren flyttar till Östersund.

– Det kändes helt rätt i hjärtat, säger 26-åringen till Sporten.

Mittfältaren, som kom till Sverige från Kurdistan när han var ett år, inledde fotbollskarriären i Vasalund. Som 13-åring gick han över till AIK där han debuterade 2005. Året därpå blev han utlånad till Åtvidaberg där det blev en säsong, innan han lånades ut till Väsby United. År 2009 skrev han på för Dalkurd och efter fyra år i Dalaklubben packar han nu resväskan för en flytt till Östersund.

Det var efter ett möte med Graham Potter i tisdags som han bestämde sig.

– Vi träffades och snackade fotboll. Då visade det sig att vi var på samma våglängd.

På vilket sätt då?

– Graham berättade hur han ville spela fotboll och vilka ambitioner han hade med klubben. Det stämde väldigt bra överens med vem jag är, och vad jag vill med min karriär just nu, säger Brwa Nouri.

Var det ett enkelt beslut?

– Det fanns några andra trådar som jag ville kolla av, men ÖFK kändes helt rätt i hjärtat. Det är ett spelskickligt lag och jag vill gärna vara med och tillföra något.

Känner du några av spelarna i ÖFK?

– Ja, Rasmus (Lindkvist) och Ammar (Ahmed). Jag är faktiskt barndomskompis med Ammar.

ÖFK anser sig ha signat en av ettans bästa spelare.

– Han har konsekvent varit en av de bästa spelarna i division 1 de sista åren, och är nu i ett läge där han vill hitta nästa utmaning. Vi är överlyckliga över att han har valt oss, säger Graham Potter till ÖFK:s hemsida.