Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK:s konkurrent bekräftar mutförsök

Nu bekräftar IFK Värnamos ordförande Kaj Larsson att spelare i laget blivit erbjudna pengar för att prestera sämre mot GAIS.

Enligt honom är det "ett fåtal" spelare som fått erbjudanden.

– Men spelarna sade till dem att de vägrade ta emot pengar och de gick till klubben och berättade det, säger Kaj Larsson och uppger att det var han som gjorde polisanmälan.

Hur många spelare som blev erbjudna pengar vill inte Kaj Larsson säga.

Men han berättar att det var i förra veckan som spelarna blev uppringda men också uppsökta av personer som erbjöd pengar.

Vilka är oklart.

– Det vet vi inte. Det är därför vi har polisanmält det. Det får polisen utreda, säger han till TT.

Kaj Larsson tog kontakt med Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och de tog i sin tur kontakt med Svenska Spel som stoppade allt spel på matchen. Därefter gjordes en polisanmälan av erbjudandet om mutan.

– Att säga till spelarna att "gör ni inte som vi säger så får andra ta hand om det". Det är en kriminell handling i allra högsta grad, säger Kaj Larsson till TT.

Att "andra skulle ta hand om det", upplevdes som hotfullt.

– Skulle andra ta hand om det så var det väl naturligtvis andra personer som skulle sätta hotet i verklighet på något annat sätt. Vad kan jag naturligtvis inte säga, det får var och en dra sin egen slutsats kring, säger Kaj Larsson.

Enligt klubbordföranden var det viktigt att berätta om mutförsöket.

– Skulle det kommit ut efteråt att våra spelare har blivit erbjudna pengar och sedan att vi fick stryk mot Gais, hur skulle det se ut? Om vi inte hade sagt någonting, det hade inte varit bra, säger han.