Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK öppnar kontor i Libyen

ÖFK öppnar kontor i Tripoli, huvudstaden i Libyen.

– De är tänkt att personal från oss ska vara på plats där i juni, juli, säger ÖFK:s ordförande, Daniel Kindberg.

Tanken är att kontoret ska vara en informationskanal mellan de 60-talet ungdomar från Libyen som kommer till Östersund under maj månad för det första fotbollsutbytet mellan klubben och den Libyska staten.

Kontoret ska drivas med lokal bemanning i samordning med ett redan befintligt kontor, och kompletteras med personal från ÖFK.

– Det handlar om en person åt gången som ska fungera som en länk mellan studenterna, oss och deras anhöriga, säger Kindberg.

27 februari åker en delegation från klubben till Libyen för att skriva under en så kallad avsiktsförklaring.

– Det gäller avtalet för det här året och vi kommer samtidigt att sätta oss i förhandlingar inför nästa omgång. Avtalen är färdiga och vår plan är att skapa ett långsiktigt engagemang i Lybien.

– Vi måste visa att vi är seriösa och menar allvar med det här avtalet och sen får man se hur långt det räcker.

När det gäller det fotbollsmässiga kom forwarden Taylor Morgans avslitna hälsena i träningsmatchen mot Assyriska den gångna helgen som en kalldusch.

Men Kindberg säger att man inte letar efter ersättare för Morgan.

– Vi har många offensiva alternativ till Taylor och vi hoppas och tror stenhårt på att han ska vara spelklar till sommaren igen.

Mittbacken Douglas Bergqvist som blev klar för klubben under måndagen ser Kindberg som om ett klipp.

– Han har stor erfarenhet av a-lagsfotboll och är absolut kompetent för spel på den här nivån. Dessutom är han en bra mittfältare.

Det börjar också bli dags att knyta ihop årets trupp.

– Vi hade 90 % av truppen klar redan innan jul så det som ska hända ska hända inom de närmaste två veckorna. Vi känner ingen stress och är verkligen trygga med gänget vi har, avslutar Kindberg.