Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK nosar på toppen efter ny seger

ÖFK stångade sig blodig för att behålla sin 1–0-ledning mot Jönköping.
Det var värt det. Tre poäng gör att serieledande Hammarby bara är fyra poäng bort.
– Det blev en riktig kamp i kväll, men vi hanterar det bra, säger Brwa Nouri som blev matchvinnare.

Braw Nouri slog till i matchens 23:e spelminut. Fram tills dess hade Jönköping haft de vassaste chanserna. Men Jönköping har inte Modou Barrow. Den vindsnabbe 21-åringen hölls fast på högerkanten men ryckte sig loss och satte fart. Närmare straffområdet tittade han upp – och där kom Brwa Nouri.

– Ja, vad ska jag säga. Modou är en fantastisk fotbollspelare. När han får bollen är det bara att försöka hjälpa han så mycket som möjligt, säger Nouri.

Den här gången satte han dit högerfoten och fixade 1–0.

– Men det är Modous mål. Jag behöver bara vara där och sätta dit foten, förklarar han ödmjukt.

Men lite kyla måste du ha för att ta vara på den chansen?

– Ja, kanske det. Men jag menar... jag är ingen avgörande faktor i den här matchen. Det är en lagseger. Vi vinner med 1–0 och hela laget jobbar stenhårt.

Det sistnämnda stämmer onekligen; det är bara att titta på bilden på Douglas Bergqvist. I sådana där dueller var han i hela andra halvlek. Det var ett fysiskt slag. Bergqvist satte åt ÖFK-bekantingen Daryl Smylie ett flertal gånger. Vid ett tillfälle ledsnade nordirländaren och blev så arg att han jagade stackars Luka Peric över stora delar av defensiv planhalva.

– Vi får spela flera typer av fotboll i dag. Det är väldigt fysiskt och hårt i andra halvlek. Men vi hanterar det bra, säger Brwa Nouri.

– Jag förstår att många lag är spelar fysiskt mot oss. Hade jag varit tränare för ett motståndarlag som skulle möta oss, då hade jag sagt åt spelarna att trampa på fötterna. Var jävliga.

Jönköping skapade några riktigt vassa chanser på fasta situationer i slutet av andra halvlek, och vid ett tillfälle fick Dennis Widgren rädda bollen på mållinjen. Men ÖFK höll ut i ösregnet. 3050 i publiken fick se sitt ÖFK stånga sig upp i toppstriden av Superettan.

Nu är ÖFK femma, bara fyra poäng från serieledande Hammarby – som man möter i nästa hemmamatch (15:e juni).

14 poäng på sex matcher. Reflektioner över framgångarna på slutet?

– Det är som jag har sagt förut, vi börjar lära känna varandra i laget. Alltså, det är många olika nationaliteter i det här laget, många olika temperament.

– Men vi har fått ihop det väldigt bra som grupp och det är en bra stämning. Vi umgås mycket även utanför planen och trivs ihop.

Brwa Nouri berömmer också Graham Potter:

– Vi har en fantastisk tränare. Han har alltid en plan.