Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK jagar offensiva spelare från Västerbotten

/
  • Daniel Kindberg vill förstärka anfallsspelet i ÖFK och jagar just nu fyra offensiv­spelare från Västerbotten. Foto: Henrik Flygare

ÖFK jagar fyra offensiv­spelare från Västerbotten. Ersbodas Erik Lundström och Adam Chenouffi samt Marihems giftiga duo Robin Arestav och Robin Nilsson.
– Vi är intresserade av offensiva spelare, säger Daniel Kindberg i ÖFK.

Annons
ÖFK-ledningen har identifierat i vilka lagdelar man behöver förstärka. Det handlar främst om anfallsspelet.
– Det är offensiva spelare och centrallinjesspelare vi letar efter, menar Kindberg.
Fyra av de högaktuella spelarna är alla från Västerbotten. De har också kontaktats av ÖFK och enligt sportbyrån väntar de nu på kontraktsförslag från ÖFK.
Ersbodas Erik Lundström och Adam Chennoufi, båda 20 år. Lundström gjorde nio mål i årets division 1.
Chennoufi (sex mål i år) är en tekniker med förmåga att axla en roll som forward eller yttermittfältare.
Mariehems Robin Arestav – tvåa i fjol i skytteligan i division 3, skyttekung i år i norrtvåan med 20 mål. Nyligen utsedd till bäste forward i alla division 2-serier.
Arestavs forwardskollega, targetspelaren Robin Nilsson.
ÖFK har dock tuff konkurrens. Arestav har redan provtränat med Jönköping Södra, Falkenberg och Hammarby. Och Chennoufi har kontakt med Skellefteå, Valsta Syrianska och Umeå FC.
– Vi kan bara konkurrera på våra villkor. Vi ger ett helhetsförslag och försöker hittar andra faktorer eftersom vi har en mycket liten börs, menar Kindberg.
ÖFK kan ha ett trumfkort i rockärmen om klubben försöker locka över både Arestav och Nilsson. Eftersom de båda är barndomskompisar (födda 1987) och har spelat tillsammans flera år, kan en sån lösning vara viktigare än ett fett kontrakt.
– De här två står på egna ben. Vi har haft ögonen på dem en längre tid. Men som par ihop är det bara att titta på vad de åstadkommit. De är mycket intressanta spelare.
Robin Arestav har gjort 38 mål (18+20) på två år i division 3 och 2. Nu är han redo för minst division 1-spel. Och kanske ihop med Robin Nilsson – med 19 mål de senaste två åren.
– Vi passar mycket bra ihop. Han är target, jag är en djupledslöpare, säger Arestav.
Hur viktig är det att gå till en bättre klubb?
– Svårt att säga.
Arestav är dock så het att han redan i veckan kan vara klar för en toppklubb.
– Hammarby och Jönköping var nöjda med mitt provspel. Jönköping skulle höra av sig. Men Hammarby har säkert många provspelare så där vet jag inte.
Robin Arestav är tänkt att inom kort besöka Östersund.
– De har bjudit in mig, men det har varit svårt att hitta ett datum, säger 21-åringen.

Mer läsning

Annons