Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK inledde med målrikt kryss

Östersunds FK inledde säsongen med en ovanligt bjussig tillställning.

4–4 slutade bortamatchen mot Gif Sundsvall sedan supersnabbe Modou Barrows kontrat in kvitteringen i matchens absoluta slutskede.

ÖFK utnyttjade matchen till att varva in så många spelare som möjligt – i halvtid bytte man i stort sett hela laget.

Därmed är det inte så konstigt att matchen fick två ansikten – för ÖFK:s del var den första halvan klart svagare.

Trots att man hade likvärdigt bollinnehav som Sundsvall så åkte man på tre snytingar, alla utdelade av Giffarnas vasse Johan Eklund.

Andra halvleken av däremot ÖFK:s. Vändningen till 3–3 kom efter mål av Taylor Morgan, Alexis Mendiola och Madou Barrow.

Speciellt Mendiolas mål var läckert. På typiskt Mendiola vis vek mexikanen in från höger och avslutade från distans med en yttersida mitt i steget, skruven lurade GIF-målvakten.

Efter det återtog Sundsvall ledningen sedan Pa Dibba avslutat ett friläge med en kall lobb över provspelande ÖFK-målvakten Kevin Angleborn (som stod hela matchen).

4–4 fixade Modou Barrow helt på egen hand. Efter en defensiv brytning på mitten av egen planhalva sprang han i från alla och placerade in 4–4 med bara ett par minuter kvar att spela.

Barrows snabbhet var en av de mest bestående intrycken av matchen. Även Mediolas spel, lika finurligt som i första halvan av förra säsongen, stack ut ordentligt.

I morgon spelar ÖFK mot Umeå FC – även det i Nordichallen i Sundsvall.