Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK förlorade mot Författarlandslaget

Under lördagen höll Författarlandslaget workshop för spelarna i Östersunds Fotbollsklubb i ämnet Att skriva. På kvällen möttes lagen i en fotbollsmatch, som slutade med 3–2 till bortalaget.

Annons

Författarlandslaget introducerade ÖFK:arna i den litterära världen. De höll workshop, berättade om olika litteraturgenrer och skrivprocesser. ÖFK-spelarnas uppgift är att skriva en individuell berättelse under rubriken "Min väg till ÖFK".

– Författare försöker skriva något som får läsaren att känna något, en bra fotbollsspelare väcker publikens känslor, säger Karin Wahlén, kulturcoach hos ÖFK.

Spelarnas berättelser ska samlas i en bok, som publiceras under våren 2014.

Syftet med ÖFK:s kultursatsning är att den ska förbättra spelarnas idrottsprestationer.

– Det handlar om att släppa kontrollen, att både våga lyckas och misslyckas.

På eftermiddagen möttes lagen på Jämtkraft Arena i en fotbollsmatch, som slutade med vinst för Författarlandslaget.

Magnus Sjöholm, lagkapten för Författarlandslaget, anser att det gemensamma mellan fotboll och litteratur är att förverkliga drömmar.

– Både författare och fotbollsspelare lever delvis i en fantasi, som de försöker förverkliga. The sky is the limit, säger han.