Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK förlorade mot Författarlandslaget

Under lördagen höll Författarlandslaget workshop för spelarna i Östersunds Fotbollsklubb i ämnet Att skriva. På kvällen möttes lagen i en fotbollsmatch, som slutade med 3–2 till bortalaget.

Författarlandslaget introducerade ÖFK:arna i den litterära världen. De höll workshop, berättade om olika litteraturgenrer och skrivprocesser. ÖFK-spelarnas uppgift är att skriva en individuell berättelse under rubriken "Min väg till ÖFK".

– Författare försöker skriva något som får läsaren att känna något, en bra fotbollsspelare väcker publikens känslor, säger Karin Wahlén, kulturcoach hos ÖFK.

Spelarnas berättelser ska samlas i en bok, som publiceras under våren 2014.

Syftet med ÖFK:s kultursatsning är att den ska förbättra spelarnas idrottsprestationer.

– Det handlar om att släppa kontrollen, att både våga lyckas och misslyckas.

På eftermiddagen möttes lagen på Jämtkraft Arena i en fotbollsmatch, som slutade med vinst för Författarlandslaget.

Magnus Sjöholm, lagkapten för Författarlandslaget, anser att det gemensamma mellan fotboll och litteratur är att förverkliga drömmar.

– Både författare och fotbollsspelare lever delvis i en fantasi, som de försöker förverkliga. The sky is the limit, säger han.