Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK föll i slutminuterna

ÖFK har inte vänt ett underläge till seger sedan året i division 2.

Statistiken står fast. 0–1 blev till 1–1 på Jämtkraft Arena – men sedan avgjorde Degerfors med ett drömmål.

Amadaiya Rennie segermål i 81:a minuten var vackert.

DIF-forwarden tog ned bollen i straffområdet, fejkade med högern, tog ett steg in och smällde upp 1–2 i krysset med vänsterfoten. Klass – när det behövdes som mest.

ÖFK hade sin bästa stund i den första halvleken den här onsdagskvällen. Bollinnehavet var stort och med en fin rörlighet kunde man utmana från båda kanterna. Men ÖFK kom inte närmre än ett ribbskott från Eder Lopez. I halvlekens sista minut fick Degerfors en hörna. Alexander Andersson kom högst och nickade in 0–1.

Degerfors hade därmed ett ypperligt utgångsläge inför andra halvlek, men det höll inte länge. Jason Walker tog chansen redan efter en minut och tryckte in 1–1 från långt håll.

Men det blev, tyvärr, aldrig bättre än så i andra halvlek för ÖFK. Degerfors vann kampen på mitten och kunde sedan avgöra med ett sent mål.

Och så har vi statistiken. ÖFK har inte vänt ett underläge till seger sedan en majdag 2011. Då mötte man Junsele – i division 2.