Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK fick oavgjort mot Örebro

Träning lönar sig. Det vet Jamie Hopcutt efter att ha nickat in ÖFK:s ledningsmål.

– Det var lite lustigt för jag gjorde ett exakt likadant på gårdagens träning, säger Hopcutt efter 1–1 mot Örebro.

ÖFK:s 1–0 var det sista som hände i den första halvleken. Ett precist inlägg från vänster av Thomas Boakye, som nådde Jamie Hopcutt och engelsmannens avslut med pannan satt perfekt.

Bara ett par minuter tidigare hade samme Hopcutt avstyrt ett friläge för Örebro med en vältajmad glidtackling.

Ledningsmålet var belöningen efter en strålande halvlek av ÖFK och Örebro hade problem med det rörliga och snabba spelet från hemmalaget.

– Vi pulveriserade dem, säger Robert Hammarstedt om första halvlek.

En halvlek där Graham Potters taktiska drag överraskade bortalaget.

– Vi hade räknat med scenario ett och scenario två, men det kom ett tredje, säger Örebrotränaren Per-Ola Ljung och utvecklar:

– Ska man prata siffror så har de ju använt sig av en 3–4–3-uppställning nästan hela året och 4–1–3–2 i de senaste matcherna. I dag såg det ut mer som ett 4–3–3.

Den kanske viktigaste förändringen var att Ammar Ahmed var tillbaka i sin centrala mittfältsroll.

– Vi ville ha Ammar där för att kunna kontrollera spelet, för jag kände att om de vinner bollinnehavet kunde vi få problem. Han styrde vårat spel och det gav våra ytterbackar chansen att flytta upp, berättar ÖFK:s Graham Potter.

– Vi försvarade oss genom att ha bollen inom laget, därför ville jag ha Ammar där.

Örebros svar till andra halvlek var att ganska omgående byta in anfallaren Karl Holmberg. Kvicke Holmberg satte genast prägel på matchen och låg bakom det mesta i anfallsväg. Det var inte ologiskt att just Holmberg blev den som skulle kvittera. Detta sedan Robert Hammarstedt, som var tillbaka från skada, upphävt offsiden vilket gav Shpetim Hasani läge att släppa bollen till Holmberg som behärskat placerade bollen i mål i minut 61.

Målskytten Jamie Hopcutt kunde sedan ha blivit matchhjälte när han fick chansen i sin favoritposition – in från högerkanten, fintade ner sin försvarare för att sedan avsluta med vänsterfoten. Mot Jönköping i våras och Vasalund förra hösten satt bollen i bortre krysset – denna gång blev avslutet misslyckat.

– Jag har lyckats med det två gånger, så jag försökte igen men tyvärr blev skottet blockerat den här gången, säger Hopcutt, som hoppas få fortsätta från start på lördag mot Örgryte efter sin fina insats.

– Jag hoppas det. Som jag sagt tidigare, när jag spelar högt upp i planen känner jag att jag kommer i lägen att göra mål så jag hoppas jag får chansen igen.

Matchfakta

Superettan, omgång 26.

ÖFK–Örebro 1–1 (1–0)

Målen: 1-0 (45) Jamie Hopcutt, 1–1 (61) Karl Holmberg.

Publik: 2935.

Statistiken

Avslut: 12–13.

Avslut på mål: 6–7.

Avslut i målställning: 1-0

Frisparkar: 15–13.

Hörnor: 3–6.

Offside: 5–0.

Varningar: 3–3.

Matchen i korthet

Erkänt hemmastarka ÖFK visade att de trivs i sin egen borg. Anförda av spelmotorn Ammar Ahmed på mitten tog ÖFK beslag på bollen i första halvlek, och skapade också en hel del chanser. Thomas Boakye kunde mycket väl ha gjort 1-0 redan efter 10 minuter. Han blev helt ren i straffområdet efter ett snyggt väggspel av Jamie Hopcutt och Seon-Min Moon. Men skottet gick utanför. ÖFK:s spelövertag fortsatte men såg inte ut att resultera i mål. Då small det till precis innan paus. Ett perfekt inlägg från Thomas Boakye där Jamie Hopcutt kom högst och nickade in 1-0. Ett distinkt fotbollsmål.

I andra halvlek utjämnade Örebro bollinnehavet och började skapa mer framåt. Och i den 60:e minuten fick bortalaget till ett snyggt anfall, där inhopparen Kalle Holmberg blev ren i straffområdet efter en snygg klack från Shpëtim Hasani. Han gjorde inga misstag, 1–1. Båda lagen skapade en del chanser under de resterande 30 minuterna. Men vi fick inte se någon forcering från vare sig ÖFK eller Örebro.

Utropstecken

Jamie Hopcutt: Den unge britten visade en enorm spelglädje och bidrog på alla sätt. Gör inte bara 1–1 på en snygg nick, utan är rivig och löpvillig matchen igenom. Räddar ÖFK i slutskedet när han jagade ikapp Daniel Gustavsson och bröt en omställning.

Ammar Ahmed: Fick kliva in centralt igen och blev spindeln i nätet på mitten. Satte igång många anfall med sina väl avvägda passningar. En värdefull spelare som har en fantastisk spelförståelse.

Frågetecken

Orken: När ÖFK lägger till fart och intensitet i sitt bolltrillande är de ofta ett fantastiskt lag att titta på. Men spelet håller inte i 90 minuter. Det har vi sett flera gånger. Många såg ut att behöva syrgas sista tio minuterna mot Örebro. Det var egentligen bara Jamie Hopcutt som hade samma drag i steget.