Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK bollade med legenderna

ÖFK jätteskrällde i Legends Cup när man tog sig hela vägen och finalslog Enköping med solklara 4–0.

– Vi är alla överens om att fotboll är så förbaskat roligt och själv har jag svårt att se hur jag ska kunna sluta nu, sa 38-årige ÖFK-motorn Jonas Svanberg.

Ingen rädder för vargen här, skulle man kunna säga om ÖFK:s plus-35:or som bara blev bättre och bättre desto längre turneringen led.

Och trots tunga och ärrade klubbnamn som Djurgården, Hammarby, AIK, GIF Sundsvall, IFK Göteborg, Örebro och Enköping så var det ÖFK:s helspänstiga "gubbar" som glänste mest.

– Jag tror vi behövde de tre gruppspelsmatcherna för komma in i tempot och lära känna varandra. Det är helt enkelt fantastiskt kul att få spela så bra fotboll och göra så fina mål som vi gjorde i semin och finalen, sa 38-åriga Jonas Svanberg som var en av turneringens giganter.

Efter att ha slutat tvåa i sin grupp bakom AIK så ställdes ÖFK mot IFK Göteborg i semifinalen.

Ett Göteborg som mönstrade namn som Stefan Rehn, Magnus Ölme Johansson, Ruben Svensson, Mikael Nilsson, Mikael Martinsson och Magnus Erlingmark.

Men efter ett snabbt ledningsmål i den andra minuten av Diego Navarro, på passning från Svanberg, så växte ÖFK bara med uppgiften under de resterande 18 matchminuterna.

2–0 segern blev till slut bergsäker med tanke på stolpskott från både Svanberg och Christer Nilsson samt ytterligare en handfull kvalificerade chanser.

Enköping manövrerade enkelt ut AIK i sin semi med teknik och snabbhet och 4–0 var faktiskt i underkant.

Under finalens första tre minuter var det Enköping som ägde bollen medan ÖFK mest avvaktade.

Men sen slog blixten ner fyra gånger med början i den femte matchminuten och Enköping var överkörda.

Christer Nilsson. Micke Berg, Jonas Svanberg och Christer Nilsson igen, på straff, var skarprättarna som fixade skrällen för laget som var vasst över hela linjen.

Nilsson som fyller 39 under 2013 imponerade med snabbhet, teknik och kondition.

– Det är jättesvårt att säga vad vi hade för ambitioner innan. De andra lagen kom med storstjärnor som man sett på TV. Men själva visste vi att de flesta av oss är klart vältränade och att kapaciteten fortfarande finns så det här var grymt kul.

– Själv har jag nog inte varit så här vältränad under de senaste tio åren och det blir nog en åtta, tio pass i veckan, berättade Nilsson som lägger grunden på gymmet och fyller på med tennis och cykel.

Däremot ingen fotboll.

– Jag tränar lillgrabben, pojkar 01 i IFK Östersund. Men vi får se vad som händer, kanske blir det någon match i fyran under den kommande säsongen.