Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Offerdal tog revansch på Ope

Offerdal tog revansch på Ope och Tandsbyn skapade sig luft till det nedre kvalstrecket.
Här är kvällens matcher i herrfyran.

Offerdal–Ope 2–1 (1–0)

Mål Offerdal: Jens Johansson, Emil Kvarnlöf.

Ope: Christoffer Nilsson Ihrèn.

Matchen: Offerdal hugger sig fram mot toppskiktet i herrfyran efter tisdagens seger på Offerdalshägna. 2–1 smakade extra bra eftersom gästerna hette Ope.

– Vi har haft svårt för Ope och blev förnedrade i våras (förlust borta med 0–7), men i dag visar vi hur bra vi är, säger Emil Kvarnlöf, kapten i Offerdal.

Offerdal tog ledningen i en tight och jämn första halvlek.

– Ope slarvar lite i backlinjen och Jens Johansson snor bollen och gör mål, berättar Kvarnlöf.

I den andra halvleken inleder Offerdal klart bäst och utökar också ledningen till 2–0. Den här gången var det Emil Kvarnlöf som höll sig framme på en retur.

– Efter det blir vi lite stirriga och tappar positionerna. Vi håller inte den där höga pressen utan sjunker för djupt. Då tar Ope över och gör 2–1.

Ope förde spelet resten av halvleken, men Offerdal förbättrade skärpan i defensiven och rodde hem tre poäng.

Plus i Offerdal till Jens Johansson och i Ope till John Lindestig.

Tandsbyn–Stugun 2–1

Mål Tandsbyn: Jonas Karlsson, Markus Mikaelsson.

Stugun: Robin Fagerberg.

Matchen: Tandsbyn tog tre välbehövliga poäng mot Stugun och skapade sig lite luft till det nedre kvalstrecket. Jonas Karlsson gjorde 1–0 för Tandsbyn i första halvlek. Därefter kvitterade Stugun genom Robin Fagerberg – men Tandsbyns Mikael Mikaelsson kunde avgöra mötet.