Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ofattbara prioriteringar i stan

Vid Östersunds kommunfullmäktige den 4 november röstade majoriteten, socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet, nej till att satsa 1 miljon kronor på två socialsekreterare som skulle förstärka samarbetet med polisen gällande barn och ungdomar som gör tidig debut i brottets värld.

Satsningen på två socialsekreterare för att förebygga att barn och unga hamnar snett ska ses som en investering för att förhindra familjehemsplaceringar. Ett barn som placeras i familjehem kostar kommunen ca 1 miljon per år.

Däremot röstade majoriteten utan att blinka ja till två extra kommunalråd till en kostnad av ca 1,5 miljon kronor per år. Vänsterpartiet och Miljöpartiet får därmed 35 procent kommunalråd var. Ett enigt fullmäktige beslutade i juni i år att det i Östersunds kommun ska finnas tre kommunalråd, två från majoriteten och ett från oppositionen. Särskilt anmärkningsvärt är att valberedningen bestående av representanter från samtliga partier sammanträdde under fullmäktige och beslutade om tre kommunalråd. Sedan lade valberedningens ordförande fram ett förslag på fem kommunalråd inför fullmäktige utan att förslaget om de två extra kommunalråden hade behandlats av den övriga valberedningen. Centerpartiet yrkade avslag men efter omröstning antog fullmäktige fem kommunalråd.

Det är ofattbart vilka prioriteringar majoriteten väljer att göra och det är anmärkningsvärt hur hanteringen av ärendet genomdrevs i fullmäktige.

Centerpartiets kommunfullmäktigegrupp i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel