Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oerfarna skoterförare vilse

Fjällräddningen fick under fredagskvällen rycka ut för att rädda ett gäng dåligt utrustade skoterförare som hade kört vilse i trakterna kring Jorm.

De tre männen, som var i 20-årsåldern, begav sig under fredagen ut på skotrar men blev enligt uppgifter från polisen överraskade av kylan och mörkret. Männen larmade om sin belägenhet kvart i sex på kvällen och en större fjällräddningsinsats drogs igång.

Männen var inte rustade för att vara ute i kylan. De var dåligt pålästa och batteriet i deras telefon tog slut efter en stund. De hade heller inte med sig några kartor eller extra kläder. Åtta skoterburna fjällräddare åkte ut för att leta efter männen. Polishelikopter från Stockholm kallades ut och amtidigt begärdes hjälp från fjällräddningen i Västerbotten samt den norska Fjällräddningen. Männen återfanns och var tillbaka på campingen där de bodde cirka halv elva på kvällen.