Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oenig rätt när 24-åring fälldes för misshandel

24-åringen slog en man medvetslös och stack från platsen.

En övervakningskamera fällde honom för brottet.

Det var i december för två år sedan som en man helt plötsligt blev slagen i ansiktet av någons knytnäve. Mannen föll omkull, förlorade medvetandet och började blöda ur örat.

Händelsen utspelade sig i Åre.

Den som slog flydde sedan från platsen. Enligt tingsrätten är det bevisat att det var 24-åringen som gjorde det.

Han nekar att han varit på platsen när misshandeln inträffade och ingen har kunnat peka ut honom som gärningsman.

En polisman som tagit del av en övervakningsfilm av händelsen är den ende som identifiera gärningsmannen.

På filmen kände polisen igen två män som han pratat med tidigare under kvällen. När han sökte upp männen igen försökte de gömma sig. Polisen såg då också en tredje man och kände igen honom som gärningsmannen från filmen.

24-åringen döms till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Han ska också betala skadestånd på drygt 7 000 kronor till mannen som misshandlats.

En av nämndemännen har meddelat skiljaktig mening vad gäller rättegångsbeslutet och anser att det inte finns tillräckligt med bevis för att fälla mannen.

Nämndemannen menar att polisen inte själv sett den aktuella händelsen utan bara känt igen 24-åringen från över övervakningsfilmen. Det har inte kommit fram några frågor om kvaliteten på filmen och filmen har inte heller visats i rätten eftersom den är förstörd, konstaterar nämndemannen.

De två männen som gärningsmannen var tillsammans med under kvällen hördes inte heller under rättegången. Nämndemannen anser att de kan ha haft relevanta uppgifter att lämna vad gäller bedömningen av skuldfrågan.