Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oekonomiskt spar

Pensionssparandet i fonder är samhällsekonomisk destruktivt. Det vet jag men jag kan inte belägga detta vetenskapligt på ett pedagogiskt sätt. Efterlyser därför någon som kan.

Det jag vet är att vi överlämnar våra sparade pengar till riskkapitalbolag och storkapitalister, att använda dem på det sättet som är bäst för dom. De tar dessutom hutlöst betalt för att de förvaltar, bestämmer över, våra sparade medel.

Vi gör det i den falska tron att våra barn kommer att köpa våra fonder för mera pengar än det vi har betalt för dem. De ska göra det i tron att deras barn i sin tur kommer att köpa dessa fonder för mera pengar än de har betalat för dem.

Det hela är en variant på ett kedjebrev av gigantiska mått där de som i slutändan inte hittar en fortsättning sitter med Svarte Petter. Oberoende av om det blir vi, våra barn eller barnbarn som får betala för kalaset är det inget vi önskar ska ske..

Se till att pensionssparandet kommer samhället till godo med investeringar i vår gemensamma välfärd.

Kick Leijnse (V) Östersund 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel