Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖDFF tog en säker seger mot Djursholm

Östersunds DFF fortsätter skugga serieledande Täby i damernas division ett. Hemma på Jämtkraft Arena blev Djursholm en förhållandevis enkel uppgift via 4-1, (2-0).

Två straffsparkar strax före paus kom att avgöra matchen. En hands föregick den första, som säkert förvaltades av ÖDFF:s mittfältstjärna Melinda Ingalls.

Bara minuter senare rann Matilda Johansson igenom, men fälldes bryskt med ny straffpåföljd.

Åter igen var Melinda Ingalls exekutor, men målvakten räddade varpå returen ändå resulterade i mål via Emma Danielsson.

De smällarna blev för mycket för ett annars tappert kämpande Djursholm. ÖDFF fortsatte dominera spelet efter paus och gjorde ytterligare två mål innan Djursholm till sist fick ett tröstmål.

– Vi vinner välförtjänt men gör ingen toppmatch. Defensivt är det givetvis bra, men på banans sista tredjedel framåt, finns brister. Vi måste bli mer effektiva, betygsatte ÖDFF–tränaren Peter Johansson sitt eget lag.

Han var både nöjd och inte, men tre poäng satt förstås skönt i tabelltoppen. ÖDFF fortsätter vara två poäng bakom Täby, som i sin lördagsmatch bortaslog Gustafs med 3-2.

– Det är alltid skönt att vinna och att vi gör det utan toppspel är en fjäder i hatten det också. Nu får vi ladda om för ett tufft derby mot Ope redan på torsdag kväll, konstaterar Peter Johansson.

Bra i ÖDFF var målvakten Nicole Althea Mc Clure, som var säkerheten själv och som ofta profiterar på sin höga spelförståelse.

Olivia Bagnall är tekniskt driven på mitten och en hårding på mittplan är straffskytten Melinda Ignalls som aldrig kliver undan i en närkamp.

Framåt var det lite för tveksamt, trots fyra gjorda mål. Normalt farliga Taiwo Adeshigbin kom ingenstans, men det visade sig också bero på en skada varför hon tvingades utgå.

ÖDFF-Djursholm

4-1 (2-0)

Målen: 1-0, (39) Melinda Ignalls, straff, 2-0, (43) Emma Danielsson, straffretur, 3-0, (57) Julia Hennström, 4-0, (65) Olivia Bagnall, 4-1, (77), Andrea Huntzinger.

Domare: Nils-Allan Lindgren, Brunflo,

Publik: 212