Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖDFF:s thailändska förstärkningar på plats

Serieledarna ÖDFF har fått kvalificerad förstärkning i jakten på Elitettan i thailändska landslagsspelarna "Mai" och "Joy" som spelar med laget i höst.

Annons

Thanatta "Joy" Chawong, 25 och Taneekarn "Mai" Dangda, 21 har anslutit till Östersunds DFF denna vecka. Den första effekten av det samarbetsavtal som tecknades mellan ÖDFF och Bangkok tidigare i sommar.

Det thailändska landslaget förbereder sig inför deltagandet i sitt första VM (Kanada 2015), men då landet för tillfället saknar seriespel för seniorer är det bara inom landslaget som spelarna får träning och matchspel. Landslagsledningen såg då en chans att ge ett par spelare extra erfarenhet.

– Man såg en möjlighet att skicka några talangfulla spelare hit för att få matchträning och även för att utvecklas som spelare, berättar ÖDFF:s ordförande Hans-Olof Johansson och fortsätter:

– Vi tränar ju på ett annat sätt här än i Thailand och spelar mer fysiskt. Så de ser det som en möjlighet att förkovra sig inom det spelet.

ÖDFF kan räkna med förstärkningar från Bangkok även under kommande säsonger. Klubben som siktar uppåt i seriesystemet har inför hösten förstärkt rejält med Frida Sjöberg (Sunnanå), Angelica Häreby (K/D) och Anna Jonsson (Ope) och nu även med de två thailändskorna.

– Vi breddar ju truppen och får in kvalitet på fler platser som gör att laget blir bättre. Vi sticker inte under stolen med att vi satsar mot Elitettan. Det är vår målsättning och det har vi aldrig vikit ifrån, säger Hans-Olof Johansson.

Då krävs serieseger följt av ett lyckat kvalspel. Till helgen väntar en av de svåraste matcherna, då laget spelar borta mot serietvåan Tierp. En match som följs med stort intresse i Thailand.

– Där nere är det gigantiskt stort. På lördag kommer det ett plan med flera tv-team och politiker, bara för att titta på matchen. Sen kommer nån följa med tillbaka hit och följa dem på plats, berättar vice ordförande Bo Rosenau.

Sporten får hjälp av ÖDFF:s Chai Kayankarn som tolkar Thanatta Chowong:

– Lite press är det ju när man får en sån chans, men å andra sidan är det en utmaning, så jag ska gör det bästa jag kan, säger hon.

Ännu större är pressen för kompisen "Mai" vars bror nyligen blivit enormt uppmärksammad efter sin övergång till spanska Almería.

– Det har gjort pressen på henne enorm, dels att hon har brorsan och samtidigt att hon som första kvinna i Thailand börjar spela i Europa, säger Bo Rosenau.

– Så vi sa det att du måste få komma hit och bara få känna att den pressen inte finns här. Så ta av dig ryggsäcken och slappna av.