Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖDFF klättrar mot toppen

Uddamålsseger, men en komfortabel sådan.
ÖDFF klättrar i toppen av damettan efter lördagens resa till Gävle.
– Vi får vara nöjda med tre poäng, säger Lasse Oscarsson, assisterande tränare, efter 1–0 mot Huge.

Nästjumbon Huge agerade som förväntat när topplaget ÖDFF kom på besök – man backade hem.

– De spelade tight och gjorde det ganska svårt för oss. Sedan spelade vi på ett oklippt naturgräs vilket gjorde att det var svårt att vrida upp tempot, berättar Lasse Oscarsson.

ÖDFF hade ändå inga problem att skapa i offensiven. Redan i första halvlek borde tjejerna ha punkterat matchen sett till antal målchanser. Så kom ändå 1–0 några ramträffar senare efter en individuell prestation.

Taiwo Adeshigbin, nyförvärv från Georgia i södra USA, snurrade upp två försvarare på vänsterkanten och bröt sedan in i straffområdet där hon överlistade Huges målvakt. Målet kom i den 49:e minuten och tvingade Huge att flytta upp positionerna.

– Vi tappar lite initiativ i matchen efter målet när Huge måste trycka på. Men vi reder ändå ut det bra och fortsätter att skapa framåt, säger Lasse Oscarsson.

Lördagens trepoängare smakade extra gott eftersom ÖDFF fick hjälp av länskonkurrenten K/D som hemmaslog Tierp, serieettan inför helgen. I och med detta gick ÖDFF om Tierp och är nu tvåa i tabellen bara två poäng bakom Täby.