Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Odenvallen kan byggas om för permanentboende

/

Förslaget om tillfälliga modulhus i området avslås. Tjänstemännen tror snarare på en större och bredare bostadslösning.

Annons

I höstas skrev en medborgare från Östersund ett förslag till kommunen om att satsa på tillfälliga bostäder för ungdomar.

"Kan man tänka sig att kommunen sätter upp moduler för våra ungdomar som inte har så mycket pengar och kanske har en chans att få ett eget boende", skriver kvinnan.

Politikerna i miljö- och samhällsnämnden har redan sagt nej till en satsning på tillfälliga bostäder.

"Markområdet har av miljö- och samhällsnämnden bedömts som lämplig för permanenta bostäder och därmed så avråder de från att kommunen ska uppföra tillfälliga bostäder. Just nu uppförs många olika modulboenden i vårt land och erfarenheterna från det visar att det blir inte billigare att bo i tillfälliga modullägenheter än permanenta bostäder. Kommunen bör istället verka för att finna en byggherre som vill uppföra permanenta bostäder på Odenvallen", noterar tjänstemännen i förslaget till kommunstyrelsen på tisdagen.

Tjänstemännen anser att kommunen bör fundera på att exploatera området för ett permanent boende:

"Däremot bedömer nämnden, precis som förslagsställaren att området lämpar sig mycket väl för bostäder eftersom det ligger inom befintlig stadsstruktur med närhet till service. Kultur- och fritidsförvaltningen har inget att anföra mot att Odenvallen tas i anspråk för bostadsbyggande".

Läs mer:

Förslaget: Sätt modulhus på Odenvallen

Annons