Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Odd Molly-ize

/
  • 2. ProcessenJag bestämde mig för att fästa spets längs med kanten på luvan och runt vardera ärmslut som inramning. Med små stygn fäste jag ganska snabbt och enkelt bandet för hand (det går att använda symaskin men om tyget är tjockt som det var i min kappa är det antagligen lättast för hand). När jag sytt fast allt hade jag en bit över. Gjorde en liten rosett att fästa på midjesömmens baksida, på kappans rygg.OBS Viktigt att tänka på är att när man fäster spetsen på luvan är att sy stadiga sömmar som håller spetsen på plats där kanten på luvan blir rundad. Annars viker sig spetsbandet.
  • 1. MaterialetJag lät mig inspireras av Odd Molly och deras folkloristiska influenser när jag gjorde min kappa. Möjligheterna är oändliga så bara fantasin sätter gränserna. Men jag satsade alltså på en smula etno med spetsband.Du behöver ungefär en och en halv meter spetsband beroende på hur mycket du vill använda. Går att köpa på sybehörsaffärer likväl som på Åhléns tygavdelning.
  • 3. ResultatetFrån att ha varit vilken vanlig, svart kappa som helst har jag nu ett folklorefint plagg. Till en kostnad av 30 kronor, som spetsbandet kostade.Det är otroligt enkelt att göra om  en jacka eller kappa på det här sättet. Roligast är ju att den personliga smaken får avgöra. Botanisera bland pärlor, paljetter, sidenband eller färgat filttyg och gå lös.   Foto: Kajsa Tengvall

När lågkonjunkturen sveper in över världen är shopping inte alltid det som står högst upp på listan över vad pengarna ska gå till. Men butikerna är fulla och garderoben längtar efter att uppdateras. Så vad gör man när förnuftet kanske måste tas till fånga och resurserna är små? Man DIY:ar (DIY do it yourself)

Annons

Tittar man på folk som går förbi en på gatan så har ungefär tre fjärdedelar svarta jackor och kappor i vintertider. Trots att årstiden behöver knalliga färger, som peppar upp och kompenserar för en värld i gråskala.

Men istället för att köpa ett nytt vinterplagg kan man ju göra om ett man redan har. Och därmed få både ett unikt plagg såväl som någonting som sticker ut från den svarta massan.

Mer läsning

Annons