Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖCK/Powel tog steget till eliten

Tre lag gjorde i helgen upp om direktplatsen i damernas elitserie nästa säsong.

Unga Östersund/Powel drog det längsta strået.

Till sist blev det endast tre lag med kampen om direktplatsen. Men tre duktiga lag med höga ambitioner: Östersund/Powel, Djursholm/Norberg och Malung/Eksab.

Östersund/Powel som här bestod av de tre 16-åringarna Tova Sundberg, Sandra Ljungberg och Emma Sjödin, kompletterat med rutinerade Elisabeth Bettan Norredahl, öppnade med förlust i lördags morse, 2–8 mot Djursholm/Norberg.

Djursholm består liksom ÖCK/Powel av tre unga tjejer kompletterat med en merittyngdspelare – i det här fallet dubbla OS-guldmedaljören Anette Norberg.

ÖCK/Powel vann dock nästa match 10–5 i lördags kväll mot Malung/Eksab, och när Malung sedan slog Djursholm stod alla på samma poäng och söndagen fick ägnas åt omspel.

Där spelade ÖCK/Powel riktigt bra vann klart mot både Djursholm (9–4) och Malung (13–2) och därmed var seriesegern i division 1 säkrad.

Östersund/Powel spelar alltså i elitserien nästa säsong medan Djursholm, som slutade tvåa, får försöka kvala sig upp.