Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

... och blir ägare till ännu ett galleri

Rolf Anderzon har inte bara ett nytt regionalt kulturprojekt i huvudet just nu. Han är också på väg att bli ägare av ytterligare ett konstgalleri.

Vi träffar Rolf på Hackås Maskin & kultur där han driver galleri i en gammal skola som samtidigt är maskinaffär.

Det är dagen före vernissagen på Östersundskonstnären Lena Jonssons utställning, och när vi pratat klart med konstnären passar vi på att ta reda på mer om galleristens framtidsplaner.

Som LT tidigare har berättat så är det Rolf Anderzon som kommer att ta över Galleri S efter Astrid Fornander Lindgren som med ålderns rätt drar sig tillbaka vid årsskiftet.

– Det var Astrid som kontaktade mig. Hon hade valt ut mig som sin efterträdare, säger Rolf och skrattar.

Rolf kunde inte motstå erbjudandet att få ta över ett inarbetat galleri med centralt läge och gott rykte. Åtminstone till en början kommer det att behöva ett par medhjälpare i galleriet – familjen Anderzon/Willemark har fortfarande sin fasta bostad i Uppsala och barn i gymnasiet, så någon permanent flytt till Jämtland är inte aktuell på några år.

Ambitionen är att driva galleriet vidare i Astrid Fornander Lindgrens anda.

– Hon har bokat konstnärer för hela 2012 så första året är det bara att köra på. Men allt eftersom ska vi förstås sätta vår egen prägel på galleriet, säger Rolf Anderzon.