Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖBS tar fram storsläggan

Kommunen får nu svidande kritik av stans bandyklubb för sitt sätt att hantera problemen vid den nya arenan. I en skarp skrivelse ifrågasätts kommunens ansvarstagande. Kritiken gäller även dåligt tillmötesgående.

Länge har Östersunds BS prövat ha en positiv syn på förhållandena vid den nya anläggningen och med kommunens företrädare, trots vinterns alla problem.

Men efter ännu ett haveri med isen och nya sprickor, tar ÖBS nu bladet från mun. Över fyra tättskrivna A4–ark preciseras kritiken. Ifrågasättanden görs av kommunens agerande och brister i både ansvarstagande och tillmötesgående av hyresgästen, i det här fallet bandyklubben.

Förutom ideliga sprickor i isen noteras att både matcher och träningstillfällen gått om intet. Att en av domarna förra helgen dessutom fastnade i en spricka och föll olyckligt med ett komplicerat handledsbrott som följd, spär dessutom på det allvarliga i situationen.

I onsdags sökte ÖBS en dialog med ansvarigt kommunalråd och tjänstemän vid kultur- och fritidsförvaltningen. Ingen svarade. Det här fick klubbordföranden Mats Portinson att ta fram storsläggan.

Förutom den skarpa kritiken spaltar Östersunds BS upp tjugo frågor som klubben vill ha besvarade av kommunen. Dessutom kräver bandyklubben att Odenvallen spolas upp för träning. I annat fall riskerar säsongen bli ett platt fall för klubben.

Kommunalrådet Karin Thomasson, MP, hävdar att frågan i nuläget inte är politisk, utan på tjänstemannanivå:

– Vi har gjort en beställning av is via teknisk förvaltning, så egentligen är det här deras sak. Det blir en politisk fråga först om utföraren inte anser sig kunna klara vår beställning. Någon sådan signal har vi ännu inte fått.

På teknisk förvaltning är chefen Örjan Järvedahl lika tillknäppt:

– Jag har ingen kommentar. Vi måste undersöka saken noggrant. Utreda ansvarsbiten först, säger han.

Mitt i det här pågår bandysäsongen med seriespel och träning på en anläggning som bara fungerar temporärt. Gång på gång brister isen med förödande följder.

Men när det gäller alternativ träningsplan ger Karin Thomasson ändå en öppning:

– Är Odenvallen en temporär lösning i en jobbig situation, som jag också beklagar, får vi titta på saken. Men mer än så kan jag inte säga för dagen.